HÍREK

Lassítás

2015-05-12

Lassítás

Megújuló rovatunkban, szabálykönyvvel a kézben néztük végig az MTK Budapest-Puskás Akadémia FC mérkőzést. Ha kellett leállítottuk a filmet, és akár kockánként ellenőriztük, hogy helyesen ítélkezett-e a játékvezetői ötös.

A mérkőzés játékvezetője Szilasi Szabolcs volt. Asszisztensként Erős Gábor és Király Krisztián működött az oldalvonalaknál, Szőts Gergely és Molnár Attila az alapvonalaknál. Takács Gábor negyedik számú játékvezető, míg Tóth Vencel, a mérkőzés ellenőre volt.


A Veszprém megyei játékvezető jelenleg nem tagja a 12 fős profi keretnek. Nyolcvan NBI-es mérkőzéssel a háta mögött várta a pénteki találkozót. Szilasiéknak könnyű mérkőzésük volt, melyen jól teljesítettek. A csapatok rendkívül sportszerűen játszottak, partnerek voltak, mely állítást igazol, hogy Szilasi mindösszesen kettő sárga lapot mutatott fel a mérkőzésen. A Torghelle-Kelics párharc a várakozásoknak megfelelően nagyon keményre sikerült, de szóbeli fegyelmezéssel is kézben tudta tartani őket a játékvezető.


A mérkőzés huszadik percében Pölöskei vitte volna a labdát ígéretes helyzetben, mikor Szélesi Zoltán, a vendégek középpályása előbb visszarántotta, majd gondatlan módon – így fogalmaz a szabálykönyv – megrúgta a hazai 16-os számú játékost. Szilasi helyesen kivárt, majd jogosan mutatta fel a sárga lapot.

A második félidő 19. percében szinte ugyanez a jelenet játszódott le Hudák és Kanta között. Ígéretes szituációban, gondatlan módon rántotta le a felcsúti védő a hazai kapitányt. A jogos sárga után közvetlen szabadrúgással folytatódott a mérkőzés.


A mérkőzés 57. percében Tóth vesztett labdát a hazai térfél bal sarkában. Ezután becsúszó mozdulattal ugrott a labda után, de nem járt sikerrel. A földön fekve, látva, hogy a hazaiak passzokkal elhozzák mellette a labdát, látványos módon, kézzel rávetődött a labdára, amit nem ért el. Ez sportszerűtlen viselkedésnek számít, melyet figyelmeztetéssel, és közvetett szabadrúgással kell büntetni. A hazai labdakihozatal folytatódott, így tekinthetjük Szilasi által előnyszabálynak – melyet ugyan nem mutatott – minősített szituációnak, ebben az esetben a következő játékmegszakításnál, fel kellett volna mutatnia a sárga lapot. Nem tette.



Összességében a pályája zenitjén már túl járó, rutinos játékvezetőt láttunk, aki a mai NBI-es elváráshoz képest keveset futott, de rendesen, szimpatikus stílusban hozta le a könnyű mérkőzést. Soha rosszabb játékvezetői működést!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman