HÍREK

Küzdelmes meccset nyertünk Dorogon

2023-02-05

Küzdelmes meccset nyertünk Dorogon

Újra kapott gól nélkül szereztünk három pontot.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Dorogi FC–MTK Budapest 0-2 (0-1)

Dorog, Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadion

Vezette: Pillók Ádám (Káprály, Mohos, Bertalan)

Gólszerző: Kata (26.), Varju (90.)

Sárga lap: Lénárt (78.), illetve Kata (12.), Zsóri (78.)

Dorogi FC: Molnár – Szerencsi, Gyurácz, Preklet, Kotula – Magyari (Krunc, 67.), Kapornai (Lustyik, 82.), Lénárt, Albert (Vígh, 67.), Papp (Király, 67.) – Szalai

Vezetőedző: Marián Sluka

MTK Budapest: Rácz – Poór, Szépe, Bobál, Vadnai – Kata, Horváth (Varju, 76.) – Stieber (Kocsis, 76.), Bognár (Kovács Mátyás, 56.), Zuigeber (Palincsár, 69.) – Zsóri

Vezetőedző: Horváth Dávid

A Merkantil Bank Liga 22. fordulójában a sereghajtó Dorogi FC otthonába látogattunk. Az odavágón 2-0-s hátrányból sikerült 5-2-re nyernünk az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

A találkozó első 15 perce kevés lehetőséget hozott: a hazai szurkolók egyszer emelték fel a hangjukat, ekkor Rácz kirúgása Pappról pattant a kapunk felé, de Rácz végül begyűjtötte a labdát. Három perccel később a hazai kapusnak kellett észnél lennie Bognár távoli szabadrúgásánál.

A 21. percben Szerencsi cselezett jobbról befelé, életerős lövését Rácz ütötte ki, majd Bognár újabb távoli szabadrúgását hárította Molnár.

A 26. percben megszereztük a vezetést: Stieber remek szabadrúgása után Kata nagyszerűen fedezte a labdát, és pontosan lőtt a hosszú sarokba (0-1).

A 35. percben Bobál felívelése után Bognárhoz fejelték a védők a labdát, középpályásunk kapáslövése elakadt a kapusban, majd a másik oldalon Magyari középre tartó lövését fogta Rácz.

A 41. percben Szalai került a védőnk mögé egy remek labda után, ám Rácz nagyszerűen zárta a szöget. Ez volt a játékrész utolsó lehetősége, így egygólos előnyben várhattuk a folytatást.

A második félidőben Magyari próbálkozott először, de kiszorított helyzetből nem tudta eltalálni a kaput. Az 55. percben Zuigeber ugratta ki pompásan Stiebert, aki középre tette a labdát Zsórihoz, ziccerébe azonban beleléptek a védők.

A 67. percben hazai szabadrúgás után Szalai csúsztatott picivel a kapunk fölé. Négy perccel később Kapornai szabadrúgását ütötte ki Rácz, majd a kipattanót Király lőtte felé. Nem sokkal később Király ment el a bal szélen, de bal lábbal a kapufát találta el.

A 80. percben a csereként beálló Kocsis tűnt fel a kapu előtt, lövésébe beleléptek a védők, az ismétlés pedig fölé ment.

A 90. percben a középpályán szereztünk labdát, majd Palincsár szépen indította Varjut, aki ballal a hosszúba passzolt (0-2). Varju és Kata is első gólját szerezte idén.

A hosszabbításban már nem alakult ki helyzet, így újabb meccset hoztunk le kapott gól nélkül, és megszereztük a három pontot.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman