HÍREK

Kovácsréti: "Többet várok el magamtól, stabil kezdővé válnék!" (lapszemle)

2021-12-07

Kovácsréti: "Többet várok el magamtól, stabil kezdővé válnék!" (lapszemle)

A Nemzeti Sport kérdezte egyenlítő gólunk szerzőjét, Kovácsréti Márkot.

ODAÁLLT, S AZONNAL ÉSZREVETTE, hogy az újpesti sorfal mögött nem fekszik egy játékos sem – több sem kellett az MTK Budapest futballistájának, Kovácsréti Márknak…

„Miután kiállították játékosunkat, Marko Perkovicot, és szabadrúgással következett az Újpest, mi – ahogyan mostanság szokás – lefektettünk egy futballistát a sorfal mögé, hogy ha laposan lövi a játékos, akkor se jelentsen veszélyt a lövést – mondta lapunknak Kovácsréti Márk, az MTK Budapest 21 esztendős szélsője. – Amikor a hajrában mi jutottunk szabadrúgáshoz, láttam, csak a sorfal áll, nem feküdt le senki a gyepre – ekkor eldöntöttem, hogy laposan lövöm ki a bal alsó sarkot. Csodálatos érzés volt, amikor bent láttam a labdát a kapuban, főleg annak tükrében, hogy még sosem próbáltam így gólt szerezni szabadrúgásból… Még edzésen sem, pedig rengeteget gyakoroljuk. A legjobbkor sikerült. Még volt hátra néhány perc, így az egyenlítés után megpróbáltunk nyerni, fantasztikus, hogy sikerült.”

A fiatal futballista harmadik NB I-es gólját jegyezte, az első kettőt még a Kisvárda színeiben, az egyiket az MTK, a másikat a Kaposvári Rákóczi ellen.

„Többet, sokkal többet várok el magamtól, gólokat akarok szerezni és gólpasszokat adni. Stabil kezdővé válnék! Hiszek benne, hogy az Újpest elleni siker jó úton indít el minket, Márton Gábor vezetőedző érkezésével új impulzust kapott a csapat, s egyre inkább látszik a keze nyoma az együttesen. A héten már jobb hangulatban telhet a munka, az utóbbi időszak mindenkit megviselt: hét bajnokin maradtunk nyeretlenek, mindössze két pontot gyűjtöttünk, és egy rúgott gól mellett tizenötöt kaptunk – nagyon ritkán fordul elő ilyen rossz széria egy csapat életében. Még két meccs vár ránk az évben, fogadjuk a Fehérvárt és a Paksot – a Vidi sincs csúcsformában, így mikor győzhetnénk le, ha nem most?! Jó lenne úgy elvonulni a téli szünetre, hogy a középmezőnyben állunk, s kicsit eltávolodtunk a veszélyzónából. De ezért sokat kell tenni és dolgozni, ennek szellemében vágunk neki a következő napoknak.”

CS. A.

Forrás: Nemzeti Sport

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman