HÍREK

"Köszönjük a játékosok és a stáb partnerségét" - közlemény

2020-03-31

"Köszönjük a játékosok és a stáb partnerségét" - közlemény

Mint ismert, a koronavírus-járvány terjedésének egyik következménye, hogy a világ többi részéhez hasonlóan hazánkban is szünetelnek a bajnokságok.

Általános vélekedés és tapasztalat, hogy a fejlemények a profi sportklubok gazdasági helyzetét is rendkívül megnehezítik. Az MTK Budapest vezetése ebben a helyzetben a játékosokkal és szakmai stábbal egyetértésben léptetett életbe szükségszerű intézkedéseket - erről és az okokról Polyák Balázs, az MTK Budapest sportigazgatója nyilatkozott részletesen.

Hogyan reagált klubunk vezetése a kialakult helyzetre?
- Jelen állás szerint a kluboknak és a sportvezetőknek egy hosszú, elnyúló válságkezelésre kell felkészülniük, így az MTK Budapest vezetése ebben a bizonytalan gazdasági helyzetben felelős és szükségszerű lépéseket tett. 

Mi volt a javaslat és végül miről született megállapodás?
- A játékosok és a szakmai stáb tagjai június 30-ig csökkentett bért kapnak. Fontos elmondanom, hogy ez nem diktátum alapján született döntés. Számunkra a labdarúgók értéket képviselnek, és hisszük azt, hogy ők is megbecsüléssel tekintenek az MTK Budapest felé. Amikor leültem egyeztetni Kanta Józseffel, Pintér Ádámmal és Lencse Lászlóval, nekik is azt hangsúlyoztam, hogy egyetértésben szeretnénk a módosítást bevezetni, úgy hogy egész öltöző partner legyen ebben. 

Mi volt a visszajelzés a játékosok részéről?
- Úgy látom, hogy a játékosoknak van felelősségtudatuk és ők is hoznak áldozatokat. Vállalták, hogy a bérük 20%-áról lemondanak. Úgy gondolom, hogy ők is értékelik, hogy méltányos kérést fogalmaztunk meg és nem a teljes veszteségeinket akarjuk rájuk terhelni. A döntés senki számára nem volt kötelező. A csapatkapitány is azt közvetítette a játékosok felé, hogy aki ezt nem tudja elfogadni, az jelezze, de ilyenre nem került sor. Amit fontos tudni, hogy a kialakult helyzet a sportolóknak nagyon rossz. Bizonytalan ideig egyedül kell edzeniük és nem csinálhatják azt, amit a legjobban szeretnek: futballozni. Egy elhúzódó leállás esetén reális esély van rá, hogy a szezon befejeztével tervezett 4 hetes nyári pihenő pedig már a felkészülés jegyében telik. Az MTK Budapest nevében köszönöm a játékosok és a stáb hozzállását.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-02-23 20:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman