HÍREK

Könnyed NB III-as győzelem a Bánk ellen

2022-10-01

Könnyed NB III-as győzelem a Bánk ellen

A találkozó kisebb csúszással kezdődött, de ez és az eső miatt mély talaj sem okozott gondot csapatunknak.

A visszalépő Makó elleni elmaradt bajnokit követően a négypontos és korábban csak a sereghajtó Monort legyőző Bánk-Dalnoki LA ellen folytatta szereplését NB III-as csapatunk.

A Berkenyén, az ifjúsági BL miatt előrehozott dátummal rendezett találkozó közel félóra csúszással kezdődött, mivel a hazaiak eredetileg ugyanolyan színű szereléssel készültek, mint az MTK Budapest II.

Horváth Dávid vezetőedző csapata az elmúlt fordulók során rengeteg helyzete ellenére többször is hadilábon állt a gólszerzéssel, ezúttal azonban nem hagyott nyitott kérdéseket és már az első percektől fogva magához ragadta a kontrollt. A 4. percben Bene beadása után Barkóczi lövése pattogott el keresztbe; majd a 7. percben Velicskó kapusunknak is dolga akadt: Kócsa távoli, csapódó kísérletét kellett kiütnie, majd néhány másodperccel később Kiss Károly pörgetett kapura veszélyesen, de ekkor is hárított hálóőrünk.

A 16. percben aztán már ziccert is sikerült kialakítanunk. Egy magasra felpattanó labdát Kovács Máté vett át parádés mozdulattal, két bánkit is átverve a középpályán. Rávezette a védelemre, majd ballal letette Molnár Ádinnak, aki jobbról a kapusra vezethette. Végül nem tudta ellőni Zima mellett és bár a labda a kapusról visszapattant rá, a sípcsontjáról az oldalhálóba vágódott.

A jég a 20. percben tört meg: jobb oldali kavarodás után Molnár Ádin adott középre. A labda kicsit megpattant, de éppen jó volt Zuigebernek, aki közelről a kapuba pöckölt (0-1).

A 23. percben Kócsa beadását Kiss Károly pörgette ismét kapura maga mögé nyúlva, de Velicskó fogta. Hat perccel később Kovács Máté játszott Barkóczihoz, aki a tizenhatoson átvette és szépen keresztbe vezette, majd visszahúzta a túloldalra, de a megpattanó labda ismét elsuhant a kapufa előtt.

A 32. minutumban megdupláztuk előnyünket. Bene Domonkos emelt szenzációsan Zuigeber elé a tizenhatoson belülre, támadónk pedig kissé bal oldalról, ballal, kapásból, pattanás nélkül a rövid felsőbe bombázott (0-2).

A félidő hajrájában Kócsa csavart kapura egy szögletet, Velicskó hozzáért, a labda a felső lécről csúszott kapu mögé. Szünet után Zuigeber vitte le az alapvonalra és alábökött, Barkóczi pedig félollózó mozdulattal kapura lőtt, de elzúgott a kapufa fölött. Nem sokkal később Kovács Máté lökete jött ki a blokkról a kapu közelében álló Barkóczihoz, aki kapásból lőtt, de éppen Zima kezébe.

Ezután viszont megszületett a harmadik MTK-gól is. Zuigeber szöglete repült az ötös túlsó sarkáig, ahol a nem sokkal korábban beállt Vidnyánszky a kapuba fejelt (0-3).

A 67. percben viszont némileg váratlanul szépített a Bánk. Kócsa sarokrúgása a röviden megcsúszott, Velicskó belekapott, a labda viszont tovább gurult a gólvonalon. Ott leghamarabb a 40 éves hazai csapatkapitány, Cseri érte el és 1-3-ra alakította az állást.

A 74. percben viszont ismét háromra növeltük a különbséget. Miknyóczki nyert meg egy ki-ki párharcot a tizenhatos előterében, majd letette jobbra, Barkóczinak. Támadónk kettőt tolt befelé, majd 12 méterről, ballal a kapuba helyezett (1-4).

A hajrában még a csereként beállt játékosok is kialakítottak egy nagy ziccert, Balogh Bence játszott Törőcsik elé, aki azonban 7-8 méterről, szinte üres kapunál fölé lőtt. Ezután Kovács Máté löketét ütötte fölé Zima kapus, majd Bokros beadását Kiss Károly teljesen tiszta helyzetből jócskán kapu mellé bólintotta.

Az eredmény így nem változott, az MTK Budapest II 4-1-re nyert Berkenyén.

 

NB III Közép csoport, 11. forduló
Berkenye SE Sporttelep

Bánk-Dalnoki LA - MTK Budapest II 1-4 (0-2)

Gólszerzők: Cseri (68.), illetve Zuigeber (21., 33.), Vidnyánszky (57.), Barkóczi (75.)

Bánk-Dalnoki LA: Zima - Frey (Bokros, 46.), Cseri, Takács B., Haffner (Márkus, 64.) - Darabont - Sápi (Szentpéteri, 64.), Kócsa (Széchenyi, 78.), Haronisz (Héjjas. 78.), Józsa - Kiss K.

MTK Budapest II: Velicskó - Miknyóczki, Godwords, Matviiv (Vidnyánszky, 52.), Merényi - Horváth A. (Szőke, 78.), Bene - Molnár Á. (Vasvári, 78.), Kovács Máté, Zuigeber (Törőcsik, 61.) - Barkóczi (Balogh B., 78.)

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman