HÍREK

Komolyan támaszkodunk fiatal játékosainkra - ezt mutatják a számok

2019-09-19

Komolyan támaszkodunk fiatal játékosainkra - ezt mutatják a számok

A lehetséges játékpercek közel felét (47,6%-át) 21 éven aluli labdarúgók töltötték a pályán.

A Vasas FC ellen csapatunk fontos, 4-1-es győzelmet aratott idegenben a Merkantil Bank Liga 9. fordulójában. Együttesünk ezzel nyolc forduló óta veretlen, utolsó három bajnokinkat egyaránt megnyertük. Az egyre eredményesebb szereplést ráadásul eredeti célkitűzésünknek megfelelően zömében saját nevelésű fiataljainkra támaszkodva tudjuk felmutatni.

A szezon egyik legjobban várt rangadóján, a Vasas ellen a nagy tét ellenére négy 1999. január 1. után született - vagyis az MLSZ-ajánlásnak is megfelelő korú - fiatal volt tagja a kezdőcsapatnak, ők ráadásul alaposan ki is vették a részüket a sikerből. A 20 éves Palincsár Martin lőtte a vezető gólunkat, Varju Benedek (18 éves) hátul remekül teljesített, Kata Mihály (17 éves) nagy mezőnymunkája mellett gólpasszt is adott, Schön Szabolcs (18 éves) is előkészített egy találatot, valamint kiharcolt egy kiállítást.

A fiatal kontingens ráadásul ezen a mérkőzésen is kiegészült Nagy Zsomborral, aki az U21-es válogatott alapembere.

Ahogy a szezon elején klubunk vezetése - Zakor Sándor tulajdonos és Polyák Balázs sportigazgató - is többször elmondta, az eredményes szereplés mellett az is fontos cél, hogy minél több olyan fiatal játékos épüljön be a csapatba, akik a következő időszak alapembereivé válhatnak, magasabb szinten is.

Nos, a Vasas elleni győztes rangadó (4-1) is mutatja, hogy jó úton járunk, ráadásul a korábbi fordulók alapján az is elmondható, hogy az említett játékosok mellett mások is folyamatosan megkapják a lehetőséget. 

A 19 éves Mezei Szabolcs - aki eddig már 7 meccsen játszott - a kispadon volt bevethető, míg Bese Balázs (20) és a 16 esztendős Zuigeber Ákos is csak sérülésük miatt maradtak ki a keretből. A már szintén lehetőséghez jutott Babinszky Bencével és Szerencsi Miklóssal együtt elmondható, hogy 10 olyan játékosunk kapja meg folyamatosan az esélyt, akik az U17-es, U18-as, U19-es vagy U21-es korosztályos válogatottban játszhatnának.

Ha a 21 éven aluli labdarúgóink összjátékpercét nézzük, az még inkább alátámasztja azt, hogy milyen komolyan is vesszük célkitűzéseinket. Az említett 10 játékos az idei bajnokságban már 4242 percnyi lehetőséget kapott, ami azt jelenti, hogy a lehetséges játékpercek közel felét (47,6%-át) 21 éven aluli labdarúgók töltötték a pályán. 

Íme, a 21 éven aluli játékosaink idei mutatói:

Nagy Zsombor (8 meccs, 695 perc)
Varju Benedek (8 meccs, 683 perc)
Kata Mihály (8 meccs, 617 perc)
Mezei Szabolcs (7 meccs, 554 perc)
Bese Balázs (5 meccs, 450 perc)
Palincsár Martin (5 meccs, 352 perc)
Schön Szabolcs (6 meccs, 322 perc)
Zuigeber Ákos (4 meccs, 239 perc)
Szerencsi Miklós (4 meccs, 231 perc)
Babinszky Bence (4 meccs, 99 perc)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman