HÍREK

Komoly tervekkel érkezett az új vezető

2017-04-18

Komoly tervekkel érkezett az új vezető

Polyák Balázzsal, az MTK Budapest Zrt. új, sportszakmai vezérigazgató-helyettesével beszélgettünk.

A 35 éves szakember három éven át a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia menedzsereként dolgozott. Az új vezetőt, Zakor Sándor, a társaság március közepén kinevezett vezérigazgatója bízta meg a szakmai munka irányításával.

– Kinevezéseddel átalakult az OTP Bank Ligában szereplő labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaság szervezeti felépítése, hiszen ha az operatív munkát tekintjük, akkor a második ember lettél.

– A sportszakmai szervezeti ág kialakítása és működtetése lesz a feladatom. Fontos kihangsúlyoznom, hogy a klubigazgató és a vezetőedző döntéseivel, elképzeléseivel összhangban kívánom ezt tenni.

– Az akadémiai múltad abba az irányba mutat, hogy erősítsd a fiatalok szerepét a klubnál. Hogyan látod a jövőjüket?

– Sok tehetséges fiatal játékosa van a klubnak, de ahhoz, hogy kihozzuk belőlük a maximumot, fontos az egyének – klub általi – hatékony menedzselése. A felnőtt futballba való könnyebb beépítésükhöz pedig elengedhetetlen a stabilan teljesítő első csapat. Megfelelő egyensúlyt kell találni a kipróbált, tapasztalt és fiatal, ambíciózus játékosok között.

– Számítasz-e azokra, akik korábban a klubnál értek el sikereket, vagy hozzátettek valamit az MTK történelméhez?

– Az identitás és a klubhoz való lojalitás meghatározó az én olvasatomban. Igenis szükség van azokra a tehetséges szakemberekre, akik kötődnek a klubhoz.

– Mit tekintesz a legfontosabb feladatodnak?

– A felnőtt csapat eredményes szereplése mellett, olyan XXI. századi modern klubbot, ahol a játékosok, szakemberek és szurkolók büszkék lehetnek arra, hogy ők az MTK-hoz tartoznak.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman