HÍREK

KOMOLY PÉNZBÜNTETÉST KAPTUNK

2019-10-15

KOMOLY PÉNZBÜNTETÉST KAPTUNK

Klubunkat szurkolói felelőtlenség miatt - a kiróható legalacsonyabb szankciót alkalmazva - egymillió forintra büntette a szövetség Fegyelmi Bizottsága.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Fegyelmi Bizottságának (FEB) elnöke fegyelmi eljárás lefolytatását rendelte el az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. ellen a Vác FC - MTK Budapest mérkőzésen történtek miatt. 

A Fegyelmi Tanács a mérkőzésről készült játékvezetői jelentés és a játékvezető kiegészítő jelentése alapján megállapította, hogy a Balassagyarmaton megrendezett NB II-es bajnokin a vendégszurkolók a mérkőzés 86. percében, saját szektorukban kb. 5-6 db füstöt adó pirotechnikai eszközt hoztak működésbe. 

Ezért az FT klubunkat néhány szurkoló felelőtlen viselkedése miatt 1.000.000,- Ft, azaz Egymillió forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte. 

Fontos információ, hogy az MLSZ ezzel még a legenyhébb ítéletet rótta ki az MTK Budapestre, hiszen a szövetség az új szezon előtt szigorította a Fegyelmi Szabályzatot: a pirotechnikai eszközök egyszeri alkalommal történő használata 1 millió forinttól 10 millió forintig terjedő pénzbüntetést von maga után. 

Fontos tudni azt is, hogy a fegyelmi vétség többszöri előfordulása esetén a pénzbüntetésen túl szektor(ok) bezárását róhatja ki a Fegyelmi Bizottság.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman