HÍREK

Komoly együttműködési megállapodást kötöttünk a NENESZ-szel (VIDEÓ)

2019-12-21

Komoly együttműködési megállapodást kötöttünk a NENESZ-szel (VIDEÓ)

A megállapodás célkitűzése között szerepel a család nélküli gyermekek támogatása és tehetséggondozása a labdarúgáson keresztül.

A Nevelőközösségek Nemzetközi Szövetsége a Magyar Gyermekekért (NENESZ) alapítvány elnöke, Szántó Edina Anna és az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. tulajdonosa, Zakor Sándor az Új Hidegkuti Nándor Stadionban olyan együttműködési megállapodást írt alá, melynek célkitűzése között szerepel a család nélküli gyermekek támogatása és tehetséggondozása a labdarúgáson keresztül.
 

Szántó Edina Anna elmondta:

A NENESZ egyesület a Sporttal a gyermekekért programja keretében kifejezetten támogatja a sportolási lehetőséget, hogy ezáltal a gyermekek kibontakoztathassák tehetségüket.

Az MTK Budapest Zrt. szívesen áll minden olyan kezdeményezés mellé, ahol a gyermekekkel megszerettethetjük a mozgást és elősegíthetjük, hogy ezt a szép sportot minél jobban megismerhessék

– tette hozzá Zakor Sándor tulajdonos.

Klubunk és a NENESZ között már korábban is volt együttműködés, melynek keretében a gyermekek két alkalommal (Délegyházán és Kiskunmajsán) is részt vettek focitáborban, ahol az MTK edzői tartottak nekik foglalkozást.  Az MTK célja, hogy a gyermekeket minél több közösségi programba bevonja, melynek egyik példája a hazai mérkőzések helyszínen való megtekintése.
A NENESZ BEMUTATÁSA:

A Nevelőközösségek Nemzetközi Szövetsége a Magyar Gyermekekért (NENESZ) célkitűzése között szerepel a család nélkül élő gyermekek támogatása és tehetséggondozása. Ebben kiemelkedő szerepet kap, hogy minél több olyan kulturális rendezvény valósuljon meg, amely valós és hagyományos értékeket hordoz a gyermekek számára. A NENESZ évek óta együttműködik többek között kulturális szervezetekkel, színházakkal, sportegyesületekkel, valamint az állami és civil szféra szereplőivel.

A NENESZ egyesület Magyarország Alaptörvényével és a Gyermekek jogairól szóló New Yorkban 1989. november 20-án kelt Egyezménnyel összhangban támogatja a Magyarországon és a határon túl élő hátrányos helyzetű gyermekek és fiatal felnőttek esélyegyenlőségének megteremtését. Az egyesület 2016-ban felvételt nyert a Nevelőközösségek Nemzetközi Szervezete – FICE International - nemzetközi tagjai közé. A FICE a gyermekek jogaiért száll síkra nemzeti, faji vagy vallási hovatartozásra való tekintet nélkül. A 35 ország nemzeti szervezeteit összefogó szövetség – nem kormányzati szervezetként, tanácskozási joggal – tagja az UNESCO-nak, UNICEF-nek és az ECOSOC-nak.

A NENESZ a FICE International egyetlen olyan szervezete, amelynek célja a gyermekvédelmi szakellátásban élő gyermek életének szebbé tétele, segítése, kultúrára nevelése, tehetséggondozása, mindamellett, hogy a szociális és gyermekvédelem területén a szakemberek részére szakmai műhelymunka keretében képzést, kríziskezelést és mediációt szervez, nemzetközi összefogással továbbfejleszti és terjeszti az elért szakmai eredményeket.

A NENESZ egyesület hazai célcsoportjában a gyermekvédelmi szakellátásban közel 24.000 fő ellátottból 89%, azaz kb. 21.400 kiskorú gyermek, és 11%, azaz 2.500 utógondozói ellátott, a 24. életévét be nem töltött, még tanulmányokat folytató fiatal van. A kiskorú gyermekek kétharmadához a nevelőszülői hálózaton keresztül biztosít a NENESZ egyesület programokat, tekintve, hogy többségében a 12 év alatti korosztály nevelőszülői családban él. A többi gyermek, elsősorban a 12 év feletti korosztály gyermekotthonban, lakásotthonban nevelkedik, hozzájuk az intézményvezetőkön, nevelőkön keresztül valósul meg a kapcsolattartás az egyesület részéről a programokhoz kapcsolódóan.

Az egyesület alapító tagjai évek óta támogatják a veszélyeztetett és család nélkül élő gyermekeket, valamint a sajátos nevelési igényű gyermekeket és fiatalokat. Az alapító tagok olyan szakemberek, akik évek óta a gyermekvédelmi intézmények irányítását, szakmai vezetését, gyermekcsoportok vezetését, gyermekek nevelését végzik, elkötelezettek a gyermekvédelem iránt.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman