HÍREK

Klubunk is segítette a tarnazsadányi emléktornát

2021-10-01

Klubunk is segítette a tarnazsadányi emléktornát

A megyei lap, a heol.hu számolt be a tarnazsadányi emléktornáról, amit a bűnmegelőzés jegyében tartottak.

Az MTK Budapest is a rendezvény mögé állt, az adományokból megépül a 22 éves elhunyt családapa síremléke.

Nyolc csapat játszott egymással a Lólé Gyuszi nevét viselő emléktornán. A Tarnazsadányi SE a szomszédos település, Tarnaméra sporttelepének műfüves kispályáján bonyolította el az eseményt, amely messze túlmutatott a sport jelentőségén.

– Lólé Gyuszi 22 éves korában, 2020. szeptember 28-án, tragikus hirtelenséggel hunyt el, a Bika nevű drog áldozta lett – mondta a heol.hu-nak a tarnazsadányi klub koordinátora, Botos Péter Adrián. – Halálával három kiskorú gyermek maradt árván az özveggyel. A nagyszülők szárnyuk alá vették a csonka családot, ám az apa halálával a lelki trauma mellett folyamatos küzdelmet jelent az anyagi biztonság megteremtése. Gyuszi temetése a faluban élőkben megrendítő érzelmeket váltott ki, felszínre hozta az élet lényeges dolgait, így a család fontosságát. A 22 éves fiatalember értelmetlen halált halt, ami nem történhet meg még egyszer!

A temetést követően a Lólé család, Koczka Ferenc polgármester és a Rácz Richárd vezette Tarnazsadányi SE elnöksége döntött az emléktorna életrehívásáról. A méltó módon történő tisztelgés mellett a figyelemfelhívást is a zászlajukra tűzték a szervezők.
– Hosszú távú terv, hogy minden évben megrendezzük az eseményt, akár újabb karitatív tevékenységekkel bővítve a palettát a szeretet és a bűnmegelőzés jegyében – folytatta Botos Péter Adrián. – A torna győztese vándorserleget vihetett haza, vagyis jövőre újra ezért a kupáért lehet majd futballozni. Ha csak egy embert is megment a kezdeményezés, már megérte. Természetes módon a legfőbb célt a tömeges változás elérése jelenti. Ennek érdekében drogprevenciós előadásra hívtuk a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának képviselőit.

Az emléktornára nevezett nyolc csapat (Verpelét, Halmajugra, Tarnaörs, Tarnaszentmiklós, Gyöngyösoroszi, Bott-Hungária, Tarnazsadány I., Tarnazsadány II.) és a kilátogató közönség összefogva, több formában és példaértékű módon támogatta a megemlékezést.
– A segítők között szerepelt a Tarnazsadányi SE állandó támogatója az MTK Budapest is. Az NB I-es klub a marketing és kommunikációs igazgatójának, Balogh Orsolyának a közbejártásával a kék-fehér egylet élvonalbeli csapatának tagjai dedikált labdát és a Pintér Ádám által aláírt mezt ajánlották fel licitálásra. Örömmel mondhatom, Szabó Zsolt országgyűlési képviselőnek továbbá a helyszíni felajánlásoknak és adományoknak köszönhetően megépül Lólé Gyuszi síremléke – tette hozzá Botos Péter Adrián.

A csapatok végig a sportszerűség jegyében futballoztak, az első hely sorsáról hétméteres rúgások döntöttek a verpelétiek javára a halmajugraiakkal szemben, míg harmadikként a zsadányiak második számú csapata zárt.
– Nagy köszönettel tartozok a szervezőknek, a résztvevőknel és a támogatóknak a megemlékezésért és a segítségnyújtásért – hálálkodott az elhunyt édesapja, a díjátadásban szerepet vállalt Lólé Gyula, akit azzal lepett meg a győztes csapat, hogy az elnyert vándorserleget felajánlotta a nagyszülőnek.

Forrás: heol.hu

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman