HÍREK

Klubunk együttműködési megállapodást kötött a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemmel

2022-10-27

Klubunk együttműködési megállapodást kötött a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemmel

A megállapodást sajtótájékoztató keretein belül írták alá az egyetemi létesítményben.

Klubunk együttműködési megállapodást kötött a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemmel. Az erről szóló kontraktust csütörtökön írták alá az MTK Budapest és a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia, valamint a felsőoktatási intézmény képviselői.

Az együttműködés értelmében klubunk szakmai gyakorlati lehetőséget biztosít az egyetemen tanulók számára, valamint a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem hallgatói és szakemberei lehetőséget kapnak arra, hogy a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia eszközparkját, infrastruktúráját kutatás-fejlesztési célokra használhassák a labdarúgásban és a sport más területein egyaránt. Ezzel párhuzamosan pedig az MTK Budapest és az SKLA számít az egyetemen felhalmozott intellektuális tőkére annak érdekében, hogy tudományos területen a magyar klubok élvonalának elérése után a nemzetközi színtéren meglévő lemaradást is ledolgozza.

Klubunk részéről az eseményen részt vett Zakor Sándor, az MTK Budapest Zrt. tulajdonosa, dr. Selei András klubigazgató és Finfera Maximilián sales igazgató, a projekt felelőse; míg az egyetem oldaláról aláírta a megállapodást dr. Sterbenz Tamás rektor, illetve dr. Ökrös Csaba általános rektorhelyettes is.

Zakor Sándor, az MTK Budapest Zrt. tulajdonosa:

"Klubunk idén 134 éves és a Testnevelési Egyetemet is közel 100 éve alapították, így elmondható, hogy két gazdag múltú, nagy tradíciókkal rendelkező intézmény találkozik, amiből általában jó dolgok szoktak kisülni. Az MTK Budapest sokáig egyeduralkodó volt a hazai utánpótlásnevelés terén - a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia az ország első labdarúgó akadémiája volt - és bár azóta nagyobb lett a verseny itthon és még inkább a nemzetközi piacon, célunk továbbra is az, hogy minél több játékost eljuttassunk a futball élvonalába. Nap, mint nap látjuk, hogy a tudományos háttér a sportban ugyanolyan fontos, mint maga a sportszakmai rész, ezért rektor úrnak köszönjük a lehetőséget, hogy ez a megállapodás létre jöhetett. A következő időszakban a nemzetközi szinthez képest meglévő hátrányunkat igyekszünk minél gyorsabban és minél intenzívebben ledolgozni. Reméljük, hogy mi is tudunk hasznos inputokkal szolgálni az egyetem előrelépéséhez, egy hazai elitakadémia hátterének megismerése akár a jövőbeli képzések kialakításához is segítséget nyújthat."

Finfera Maximilán, az MTK Budapest sales igazgatója és a projekt felelőse:

"Tudományos háttér nélkül ma nem létezhet megfelelően képzett szakember, legyen szó akár menedzsmentről, akár sportszakmáról. Amennyiben továbbra is szeretnénk a magyar és a nemzetközi labdarúgásnak futballistákat adni, olyan szakemberekre van szükségünk, akik fejlesztik a tudásukat. Bízunk benne, hogy minél hamarabb learathatjuk a közös munka gyümölcsét, már nagyon várjuk az együttműködés megkezdését."

Dr. Sterbenz Tamás, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem rektora:

"Úgy gondolom, van hasonlatosság egyetemünk és az MTK Budapest között. Nagy múltra visszatekintő intézményről, illetve klubról van szó, ráadásul mindkettő friss arculattal, dominánsan kék-fehér színnel rendelkezik. Az MTK-val más sportágak kapcsán is együttműködünk, női kosárlabdában már évek óta közös csapatot indítunk, ezért örömömre szolgál, hogy most a labdarúgó klubbal is megállapodtunk. Egyetemünk nem tervez profi labdarúgó-szakosztályt vagy akadémiát indítani, ezért kerestük a lehetőségét annak, hogy fiatal sportszakembereink a legmagasabb szinten jussanak gyakorlathoz. Örülünk, hogy a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen felhalmozott tudást az élsportban működő szervezetek is szeretnék felhasználni!"

dr. Ökrös Csaba, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem általános rektorhelyettese:

"Egyetemünk eszközfelszereltsége és létesítményhelyzete átalakulásunk óta folyamatosan bővül, fejlődik, de továbbra is hiányt szenvedünk, így nagy öröm számunkra, hogy kiscsoportos terepgyakorlatokra lehetőséget kapunk az MTK Budapesttől. A Sándor Károly Labdarúgó Akadémia olyan rendszert tud nyújtani, amely biztosítja a tantermen kívüli létet, fejlődést hallgatóink számára. Azt valljuk, hogy az elméleti és gyakorlati tudás a sportban is szétválaszthatatlanok, így igyekszünk majd tudományos hátteret biztosítani az MTK Budapest fejlődéséhez."

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman