HÍREK

Kiütéses győzelmet aratott Cegléden NB III-as csapatunk

2022-10-29

Kiütéses győzelmet aratott Cegléden NB III-as csapatunk

Törőcsik kétszer talált be, de Kovács, Juhász és Vasvári is eredményesek voltak.

Az FC Ashdod elleni ifi BL-találkozók között NB III-as bajnoki is várt a java részt az UEFA Ifjúsági Ligában szereplőkre épülő MTK Budapest II-re. Kanta József vezetőedző az első keret játékosai közül a Cegléd otthonában Várkonyi Bencére, Kovács Mátéra és Miknyóczki Ádámra számíthatott.

Elsöprő fölényünkkel kezdődött a mérkőzés, ami eredményben is hamar megmutatkozott. A 2. percben Kovács Máté szöglete pattant le a földre az ötösön, a befutó Miknyóczki a mellére vágódó labdát még nem tudta közelről a kapura irányítani, de az 5. percben Törőcsik ugratta ki Juhász Leventét a bal oldalon, aki betört a tizenhatosra, ahol Schmidtka becsúszva buktatta. A büntetőt Kovács Máté vágta bombaerővel a léc alá (0-1).

A 15. percben Juhász Levente tette le a lendületből érkező Kapronczai elé, aki az alapvonalról beadott, Haála kezéből azonban kijött a labda. Törőcsik közelről fineszesen megpróbálta átemelni a hálóőrt, de elakadt, a kipattanóra pedig Miknyóczki érkezett, aki ziccerben, ballal nem rakott bele elég erőt és a földön fekvő kapust is eltalálta. Egy perccel később viszont megszületett a második találat is: Kapronczai emelt előre Juhász Leventéhez, aki a tizenhatosra érve lelassított, majd váratlanul befelé tolt Orlovval szemben és kötényben visszahúzta a rövid felé. Haálának esélye sem volt (0-2).

A 20. percben Vasvári lépett ki G. Bíró mögött, majd éles szögből, jobbról ellőtte a hazai portás mellett, de a kapufát találta el. A következő akcióból Kapronczai adott parádés, 40 méteres keresztlabdát a jobb szélre Miknyóczkinak, aki levette, befelé húzott és ballal lőtt. Haála kiütötte, a kipattanót az oldalvonalnál Juhász Levente gyűjtötte be, aki Törőcsikhez játszott. Csapatkapitányunk 17 méterről, takarásból a bal felsőt vette célba, de fölé szállt. Negyed órával később Kapronczai emelt Schmidtka mögé Törőcsiknek, aki 8 méterről csúsztatott, fölé. A játékrész zárásaként Miknyóczki emelt szépen Bene elé az oldalvonal mentén. Jobbhátvédünk befordult Telinger mellett, betört a tizenhatosra és éles szögből lőtt. Haála nem ért hozzá, a labda elsuhant a kapufa előtt.

Szünet után aztán a harmadik találatra sem kellett sokat várni. Vasvári kapott jó felívelést, megtartotta védője mellett, megfordult és az érkező Törőcsik elé passzolt. A középpályás 14 méterről, kapásból a kapu bal oldalába lőtt (0-3).

Néhány perccel később Juhász Levente lódult meg a bal oldalon és 8 méterről a kapu bal oldalába csavart volna, de Haála kiváló reflexmodzulattal védett - csakúgy, mint az 56. minutumban, amikor Juhász a bepasszt választotta, az érkező Vasvári pedig közvetlen közelről beletette a lábát az éles átadásba, de a hálóőr mentett.

Az 58. percben viszont Vasvári is betalált: Kovács Máté tette gyönyörűen és váratlanul a labdát a védelem mögé, a befutó támadó pedig azonnal a bal alsóba gurított (0-4).

Az óriási előny ellenére nem álltunk le és a 62. minutumban Kapronczai tette Törőcsik elé a tizenhatoson belül. Csapatkapitányunk eltolta Schmidtka mellett, majd 8 méterről, ballal a kapu bal oldalába gurított (0-5).

A 71. percben Juhász Levente futotta le ismét Orlovot, majd az alapvonalról visszatette Vasvárinak, aki az érkező Gyuris elé készített le. Szélsőnk 16 méterről, jobbal a kapufa mellé durrantott. Másodpercekre rá Törőcsik tette balról Vasvári elé, aki 20 méterről, teljesen zavartalan helyzetből lőhetett, de fölé durrantott.A 83. percben a Juhász Levente helyére beálló Molnár Ádin lépett ki nagy tempóban a bal oldalon, de jobbal az oldalhálóba durrantott. A hajrában aztán Molnár Ádin vezette a pálya közepén a labdát és 23 méterről lőtt, laposan a kapufa mellé.

Több helyzet már nem volt, együttesünk könnyed, magabiztos 5-0-s sikert aratott Cegléden.

 

NB III Közép csoport, 15. forduló
Zsengellér Gyula Sporttelep

Ceglédi VSE - MTK Budapest II 0-5 (0-2)

Gólszerzők: Törőcsik (51., 62.), Kovács Máté (6.), Juhász L. (16.), Vasvári (58.)

Ceglédi VSE: Haála - Orlov (Bozsó, 80.), Schmidtka, G. Bíró (Ledacs-Kis, 63.), Telinger (Ungureán, 56.) - Markó, Ryashko, Juhász A. - Papp Gy. (Tóth R., 80.), Annus, Ványi (Kovács K., 56.)

MTK Budapest II: Velicskó - Bene, Vidnyánszky (Matviiv, 46.), Várkonyi, Kapronczai - Rimóczi (Szőke, 69.), Kovács Máté (Merényi, 69.) - Miknyóczki (Gyuris, 46.), Törőcsik, Juhász L. (Molnár Á., 79.) - Vasvári

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-08-03 19:45 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman