HÍREK

Kiütéses győzelem a Magyar Kupában

2021-09-18

Kiütéses győzelem a Magyar Kupában

7-0-ra nyertünk a Sényő otthonában, így könnyedén jutottunk a következő fordulóba a kupában.

Sényő-Carnifex FC–MTK Budapest 0-7 (0-4)

Sényő Sporttelep, 750 néző

Vezette: Nagy Norbert (Medovarszki, Vrbovszki)

Gólszerző: Grozav (9.), Miovski (19., 34.), Kovácsréti (42., 46.), Kosznovszky (70.), Vancsa (73.)

Sényő-Carnifex FC: Nagy Máté – Schmidt (Vámos, 46.), Tóth, Szilvási (Farkas, 46.), Bodó, Barta (Orosz, 46.) – Páll, Jócsák (Lakatos, 70.), Klepács (Kalocsai, 46.), Fenyőfalvi – Toldi

MTK Budapest: Somodi – Alho (Kaka, 61.), Perkovic, Nagy Zsombor, Nagy Barnabás (Herrera, 57.) – Palincsár, Weir, Kocsis – Kovácsréti (Drljo, 70.), Miovski (Kosznovszky, 46.), Grozav (Vancsa, 46.)

Vezetőedző: Giovanni Costantino

Csapatunk szombaton a Magyar Kupa 3. fordulójában az NB III Keleti csoportjában szereplő Sényő-Carnifex FC ellen lépett pályára. Együttesünk tavaly az elődöntőig menetelt, ahol a MOL Fehérvár FC búcsúztatott minket.

A találkozó két hazai szöglettel kezdődött, ám ezt követően átvettük az irányítást, és a sárgamezesek nem igazán tudtak eljutni a kapunkig. A 9. percig kellett várni csak a vezető gólunkig: ekkor Kovácsréti passzolt Miovskihoz, aki Grozavhoz passzolt, ő pedig ziccerben nem hibázott. (0-1)

Egy perccel később Palincsár került a védők mögé, Nagy Máté azonban jól zárta a szöget. A 19. percben káprázatos góllal sikerült megduplázni az előnyünket: Nagy Barnabás ívelte fel Miovskira a labdát, aki 17 méterről levette azt, majd óriási kapufás gólt ollózott. (0-2)

A 34. percben háromra duzzadt az előnyünk: Kovácsréti szöktette Alhót a jobb oldalon, ő Miovskihoz sarkazott, aki jobbal lőtt a kapuba. (0-3)

Nyolc perccel ezután Kocsis ugratta ki Kovácsrétit, aki a bal lábára cselezett, majd a hosszúba lőtt. (0-4)

Kovácsréti a térfélcsere után egyből gyarapította góljai számát: támadónk egy rossz hazaadásra csapott le és könyörtelenül lőtt a kapuba. (0-5)

A 65. percben szerezhettünk volna újra gólt, amikor Vancsa készített Kocsis elé, ám a kapus hárította a ziccert. Négy perccel később meglőttük a hatodikat: Vancsa blokkolt lövésére Kosznovszky csapott le és lőtt a kapuba. (0-6)

A 73. percben Vancsa gyönyörű szóló után lőtt a rövid alsó sarokba 17 méterről. (0-7)

Két perccel később Somodinak volt először dolga, szépen hárított ziccerben, a kipattanót pedig Vámos lőtte mellé. A 84. percben Kosznovszky adott remek labdát Vancsának, ám fiatal támadónk ezúttal rossz döntést hozott, elmaradt a gól. Újabb találatot már nem láthattunk, így magabiztosan jutottunk a következő körbe.

A következő forduló sorsolására vasárnap kerül sor.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman