HÍREK

Óriási feltámadás után nyertünk Soroksáron

2020-02-09

Óriási feltámadás után nyertünk Soroksáron

Fantasztikus meccsen szereztünk három pontot a Soroksár ellen. A mieink háromszor is hátrányba kerültek, de remek hajrával fordítani tudtunk.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Soroksár SC–MTK Budapest 3-4 (2-1)

Budapest, Szamosi Mihály Sporttelep, 800 néző

Vezette: Antal Péter (Horváth, Kovács II., Vörös)

Gólszerző: Orosz (11., 71.), Lőrinczy (17.) illetve Palincsár (12.), Cseke (61.), Baki (86.), Prosser (90.)

Sárga lap: Molnár (65.), Takács (70.) illetve Baki (55.)

Soroksár SC: Abu – Molnár, Takács, Gyömbér, Völgyi (Szerető, 45.) – Szánthó (Korozmán, 66.), Huszák, Csonka, Pászka – Orosz (Csernik, 78.), Lőrinczy

Vezetőedző: Lipcsei Péter

MTK Budapest: Somodi – Fülöp (Katona, 45.), Pintér, Baki, Nagy (Bíró, 74.) – Palincsár (Bognár (23.), Cseke, Mezei – Prosser, Lencse, Schön

Vezetőedző: Michael Boris

A Merkantil Bank Liga 23. fordulójában együttesünk a 9. helyen tanyázó Soroksár SC otthonába látogatott. Ősszel, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, szórakoztató mérkőzésen 3-2-re megvertük Lipcsei Péter együttesét. A vendéglától remek formában fogadtak minket, hiszen utóbbi hat meccsükből ötöt megnyertek, egyszer pedig ikszeltek.

A találkozó első lehetősége a mieink előtt adódott: Mezei 18 méterről eleresztett életerős lövését kellett Abunak hárítania. A 11. percben vezette első támadását a Soroksár, ebből sajnos gól is lett: Pászka kapott jó labdát a bal szélen, szépen centerezett Oroszhoz, aki ziccerben nem hibázott. (1-0)

Sokáig nem kellett keseregnünk: a 12. percben szép támadás végén Lencse lövését kiütötte Abu, a labdára Palincsár csapott le, és kapásból a hálóba lőtt. (1-1)

Három perccel később Schön kevergetett a tizenhatos vonalán, majd bal lábára cselezett, lövése azonban pontatlan volt. A 17. percben a tizenhatosunk sarkáról lőhetett szabadrúgást a Soroksár, a labda mögé Lőrinczy állt, és szépen tekert a rövid sarokba. A Soroksár támadója az őszi mérkőzésen is pontrúgásból volt eredményes ellenünk. (2-1)

A 21. percben mi végezhettünk el a jobb oldalról szabadot, Prosser ígéretesen tekeredő labdáját Abu fogta. Sajnos a 23. percben Palincsárt le kellett hoznia Michael Borisnak, ugyanis Martin egy fejpárbaj után a hátára esett, és nem tudta folytatni a játékot.

A 30. percben mi rúghattunk szögletet, mégis kontrából a Soroksár került helyzetbe, Orosz ezúttal éles szögből a kapu mellé lőtt. A 36. percben a Palincsár helyett pályára lépő Bognár kínálta meg a Soroksár hálóőrét, aki akrobatikus mozdulattal tolta a labdát a szögletre. A félidő végéig nem adódott újabb lehetőség, egygólos hátrányból várhattuk tehát a folytatást.

A szünet után öt percet kellett várni az első nagyobb helyzetre, ekkor Prosser szöglete után Cseke készített Schön elé, aki picivel tévesztette el a célt. Öt perccel később Schön a kapuja előtt totojázó Abut próbálta meg meglepni, csak a szerencsén múlt, hogy nem szereztünk gólt az agresszív letámadásból.

A 60. percben a nyomásunk egyenlítő góllá érett: Schön beadását követően Prosser elé került a labda, ő Cseke elé készített, aki laposan lőtt a kapuba. A labda az egyik hazai játékoson irányt változtatott, így Abunak nem volt esélye hárítani. (2-2)

Néhány perccel később okos szabadrúgáskombináció után Prosser a vezetést is megszerezhette volna, de nem találta el jól a labdát.

A 71. percben megint hátrányba kerültünk: Orosz kapta meg a labdát a jobb oldalon, a bal lábára cselezett, és a hosszúba bombázott. (3-2)

A hajrában mindent egy lapra feltéve támadtunk: a 83. percben Prosser csinált magának helyet, lövése elsuhant a kapu mellett. Három perccel később már nem volt menekvés: Bognár szögletét Baki bólintotta Abu hálójába. (3-3)

A rendes játékidő utolsó percében a vezetést is megszereztük: Bognár előreívelt labdája Prosser elé került, ő pedig jobb lábbal, pazarul lőtt a hosszú felsőbe 15 méterről. (3-4)

Újabb csavart már nem tartogatott a találkozó, így óriási mérkőzésen megszereztük a három pontot. Győzelmünk értékét növeli, hogy a Soroksár hat forduló óta veretlen volt, sőt, egy döntetlen mellett ezt megelőzően ötször győztek.

 

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 17:45 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

FERENCVÁROSI TC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman