HÍREK

Kezdésnek jó volt (VIDEÓ+ GALÉRIA)

2016-01-22

Kezdésnek jó volt (VIDEÓ+ GALÉRIA)

Nyertünk az első edzőmeccsen.

Csapatunk ellenfele, a másodosztályban vitézkedő, feljutásra is esélyes, Budaörs gárdája volt. Az együtteseket szikrázó napsütés, de kemény hideg fogadta az Ikarus pályán rendezett, zártkapus találkozón.

Az MTK Budapest összeállítása a Romániából próbajátékon szereplő kapus nevével kezdődött, és az idén leigazolt, Darko Nikaccsal végződött. A mieink az Eduard Pap – Szalai, Baki, Talabér, Deutsch – Vukmir, Thiam – Szatmári I., Vogyicska, Varga Sz. – Nikacs összeállításban futottak ki a pályára, míg a vendég budaörsiek, a Tulipán – Horváth L., Hegedűs, Tányéros, Odé – Csobánki, Menyhárt, Sajbán, Csillag – Papp, Szabó kezdőcsapattal próbálták felvenni a harcot esélyesebb ellenfelükkel.

A játékrész elején, azonnal magához ragadták a kezdeményezést a mieink. Az 5. percben, Szatmári I. szöglete után, Talabér emelkedett a legmagasabbra, de fejesét bravúrral védte a budaörsiek hálóőre. A mérkőzés elejétől feltűnt, hogy új szerzeményünk, Darko Nikacs milyen gyors, jól is bánik a labdával és többször visszalép, hogy elkérje társaitól, ráadásul meg is tudja játszani. Az első negyedóra nyomasztó kék-fehér fölényben telt, folyamatosan nálunk volt a labda, ezt négy szögletünk is bizonyítja. A budaörsiek gyakorlatilag nem lépték át a felezővonalat. A felkészülés közepén jár a társaság, kemény munkában, ám ehhez képest kifejezetten jól mozogtak László Csaba fiai. Több, jó felpasszal operáltunk, melyek rendre megtalálták az elől lévőket, akik meg is tartották a labdákat és több veszélyes helyzetet is kialakítottak ezekből. Szépen folyt lábról-lábra a labda, uraltuk a mérkőzést, csak idő kérdése volt, mikor szerzünk vezetést. A 28. percben, Vogyicska jobb belsővel lőtt fölé, majd hét perc múlva Talabér, Varga, Szatmári akció végén, Pötyi (Szatmári István – A szerk.) a kapusba vágta a labdát, ez beakadhatott volna. Ami késik, nem múlik, a félidő végére a fölény góllá érett. Két perccel a játékrész vége előtt, Darko Nikacs kapott szép felpasszt a baloldalon, meghúzta, majd ballal középre belőtt labdája Szatmárit találta meg, aki nem hibázott, és a hálóba lőtt. (1-0). Még az utolsó perc is tartogatott izgalmakat, Thiam 21 méterről leadott lövését ütötte bravúrral szögletre Tulipán.

A szünetben – az előre megbeszéltek szerint – László Csaba új csapatot küldött pályára, és a Hegedüs – Bese, Grgics, Poór, Vadnai – Vass – Gera, Kanta, Strestik – Torghelle, Ramos összeállításban kezdte együttesünk a második játékrészt.

Semmi nem változott, minden ott folytatódott, ahol abbamaradt, csak a kék-fehér szereplők cserélődtek. A 47. percben, Torghelle, Gera, Ramos akció végén, a kék-fehérek brazil hetese a jobb alsó mellé lőtt, majd Kanta szögletét fejelte a kapu mellé Torghelle. Továbbra is fölényben játszott csapatunk, folyamatosan birtokoltuk a labdát. Jó volt látni, hogy fiaink, milyen nagy kedvvel vetették bele magukat a játékba, szépen folyt a labda. Az 55. percben, beadásból veszélyeztetett először az ellen, de könnyedén hárította védelmünk a légiveszélyt. Az 56. percben Gera csodálatos keresztpasszából Torghelle lőhetett volna gólt, ha labdája nem keresztbe megy el a Budaörs kapuja előtt. Óriási helyzet volt. A 60. percben hármat cserélt Miskei Attila, ellenfelünk vezetőedzője, de ez sem rázta fel csapatát. Ramos keresztmozgás után, hatalmas lövést eresztett el jobbal, de célt tévesztett. Nem sokkal ezután Vadnai labdáját, Gera a tizenhatos vonaláról éppen csak hogy fölé lőtte, ez is helyzet volt. Ami előbb nem sikerült, az a 66. percben igen. Strestik, Ramos, Torghelle volt a labda útja, végül csapatunk 14-ese középről gurított a hálóba (2-0). Ezután néha már kimerészkedett a Budaörs is, próbálkoztak becsülettel, de minden lehetőségüket védelmünk könnyedén hatástalanította. Egy alkalommal hibáztak csak fiaink, de ezt büntette az ellenfél. A 77. percben Grgics vesztett labdát húsz méterre a kapunktól, erre lecsapott Marques-Airosa, akit a 16-oson belül, Vadnai buktatott. A megítélt büntetőt, a jobbra mozduló Hegedüs mellett, Bogáti a bal sarokba lőtte (2-1). A végén még próbálkoztak a vendégek, de enyhe fölényük meddőnek bizonyult, minden lehetőségüket hárította védelmünk. Az állás a mérkőzés végéig már nem változott, így fiaink megérdemelt győzelmet arattak, első felkészülési mérkőzésükön.

Góljaink:

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman