HÍREK

Kezdésnek jó volt (GALÉRIA)

2017-07-01

Kezdésnek jó volt (GALÉRIA)

Lejátszotta az új szezon első felkészülési mérkőzését az MTK Budapest együttese a Ceglédi VSE ellen. A 3-0-ás győzelem és a mutatott játék is bizakodásra adhat okot.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése. 
Ugyan csupán egyetlen hete készülhet Feczkó Tamás vezetőedző irányításával az MTK Budapest megújulóban lévő kerete, az már most tisztán látszik, új szemléletű csapat van kialakulóban a Hungária körúton.

A Cegléd elleni edzőmeccs első percétől kezdve motivált és magabiztos gárda képét mutatta a kék-fehér alakulat, mely nemegyszer egész pályás letámadással hozta kellemetlen helyzetbe az ellenfelet. Szintén újdonság, hogy kialakulni látszik a 4-4-2-es hadrend a korábbi 4-2-3-1-es felállás helyett.

A mezőnyben jól láthatóan ellenfele fölé kerekedő MTK Budapest első nagy helyzetére egészen a 21. percig kellett várnia az üllői pályára kilátogató mintegy 150 nézőnek. Ekkor Farkas Balázs cselezte befelé magát a bal szélről, a tizenhatos sarkáról lövésre vállalkozott, a labda pedig a keresztlécet trafálta telibe. Az egyre erőteljesebben rohamozó fővárosi csapat a 29. minutumban megszerezte a vezetést. A jobb szélen elfutó Lencse a második hullámban érkező Kantát játszotta meg, aki tizenhatról lőtt. Életerős próbálkozását Tulipán ugyan még nagy bravúrral ki tudta tenyerelni, de a kipattanóra Torghelle Sándor érkezett elsőként, és a gólfelelős előnyhöz juttatta csapatát (1-0). Közvetlenül az első játékrész vége előtt majdnem megduplázta előnyét az MTK, mikor is Farkas Balázs ugratta ki Lencsét, aki elhúzta a labdát a kifutó kapus mellett, de a hátraérő védők tisztázni tudtak. Így egygólos előnnyel vonulhattak öltözőbe a kék-fehérek.

A szünetben teljes sorcserét hajtott végre Feczkó Tamás. A szakvezető nem a mutatott játékkal volt elégedetlen, csupán a keret minden játékosát látni akarta legalább egy félidő hosszan a pályán.

A második játékrész is egyértelmű MTK-dominanciát hozott, és a fölény viszonylag gyorsan gólokban is megmutatkozott. Előbb a 60. percben Vass Patrik lódult meg a jobb szélen, lapos beadására Takács Ronald érkezett a túloldalon, aki kilőtte a rövid alsó sarkot (2-0), majd a 76. percben Korozmán Kevin bombázott 20 méterről védhetetlenül a léc alá (3-0). A találkozó hajrájában még Hrepka és Vass Patrik is feliratkozhatott volna a góllövők közé, de a háromgólos sikerrel és nem utolsó sorban a mutatott játékkal egyáltalán nem lehetnek elégedetlenek a fővárosi drukkerek.

Felkészülési mérkőzés:

MTK Budapest – Ceglédi VSE 3-0 (1-0)

MTK Budapest I. félidő: Bese B. – Katona M., Baki, Gengeliczki, Deutsch – Gera, Vass Á., Kanta, Farkas B. – Torghelle, Lencse.

MTK Budapest II. félidő: Fadgyas – Bori, Talabér, Balogh B., Jakab – Vass P., Asztalos, Schafer, Takács R. – Hrepka, Korozmán

G: Torghelle 29., Takács 60., Korozmán 76.

Az MTK Budapest következő edzőmérkőzését szerdán 17:00 órától játssza a Lantos Mihály Sporttelepen a szlovák FC Lokomotíva Kassa ellen.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman