HÍREK

Kettős siker az I. Bánka-Rakaczki Emléktornán

2016-01-25

Kettős siker az I. Bánka-Rakaczki Emléktornán

A hétvégén a Vasas sportcsarnokában rendezték az I. Bánka-Rakaczki Emléktornát.

Az eseményen a szurkolói csapatok mellett, a nagy múltú fővárosi egyesületek U15-ös korosztályos csapatai is pályára léptek, külön torna keretében. Végül mindkét kategória küzdelmei MTK sikerrel zárultak.

Az amigeleken.hu és az UTE Baráti Kör nemrégiben döntött úgy, hogy két tragikusan fiatalon elhunyt kiváló sportember emlékét, a jövőben közösen őrzi majd. Így jöhetett létre az I. Bánka-Rakaczki Emléktorna, amely az újpestiek – egykor az MTK együttesében is megfordult – játékosának, Bánka Kristófnak, valamint a diósgyőriek hálóőrének, Rakaczki Bencének állított emléket.

A vasárnapi torna elsődleges célja a megemlékezés volt, a két fiatalon elhunyt sportolóról, illetve a jótékonyság és a szurkolói közösségek egymás iránti tiszteletének építése. A szervező UTE és Diósgyőr szurkolói csapatai mellett az MTK, a Ferencváros, a Debrecen, a Haladás, a Vasas és a Real Madrid hazai fanatikusai gondolták úgy, hogy eleget tesznek a meghívásnak.

A csapatokat két csoportba osztották. A Bánka-csoportba került az MTK Baráti Kör, amely a LokiBlog elleni 9-0-ás, meggyőző sikerrel nyitott, majd az UTE Baráti Kör csapata elleni 4-0-ás sikerrel folytatta szereplését. Az utolsó csoportmeccs is kék-fehér sikert hozott, a mieink 1-0-ra győztek az Angyalföldi Vadkanok ellen, így csoportelsőként jutottak a legjobb négy közé, ahová a lila-fehér szurkolók csapata került még be a négyesből. A Rakaczki-csoportból a százszázalékos FTC Baráti Kör mellett, a birkózó Európa-bajnok Deák-Bárdos Mihályt is soraiban tudó amigeleken.hu jutott tovább.

Az elődöntőben a miskolciak ugyan bevették az egész nap csupán egyetlen gólt kapó Haffner György kapuját, de a 3-1-es győzelmet követően már a döntőbe kerülést ünnepelhették az MTK szurkolói. Ott az egyszer már legyőzött UTE Baráti Kör várt a mieinkre, akik gigászi csatában múlták felül a ferencvárosiakat a fináléba kerülésért. Csupán egyetlen gól döntött azon a mérkőzésen, melyet a korábbi NB I-es labdarúgó, Zombori Zalán szerzett. A döntőben aztán nem sok kétség maradt, hogy ezen a napon melyik szurkolói csapat rúgja legjobban a bőrt, hiszen az MTK Baráti Kör a csoportban aratott négygólos siker után, ezúttal hármat rámolt be az újpestiek kapujába.

Ezzel eldőlt, hogy egy esztendeig az MTK Baráti Kör őrizheti a Bánka-Rakaczki vándorserleget. A torna legjobb játékosa az MTK-s Polyák Balázs, legjobb kapusa a diósgyőri Krajnyák Dávid, gólkirálya pedig az újpesti Jávor István lett.

Az MTK Budapest U15-ös csapata, kapott gól nélkül nyerte a korosztályos együttesek számára kiírt viadalt, az ő remek teljesítményük is gyakran ragadtatta elismerő tapsra a szépszámú közönséget.

Az MTK Budapest eredményei:

MTK Budapest U15 – Vasas FC U15 6-0 G.: Zuigereber(2), Németh G.(2), Zana, Kobl.
MTK Budapest U15 – Budapest Honvéd U15 0-0
MTK Budapest U15 – UTE U15 6-0 G.: Zuigeber(2), Németh G.(2), Molnár, Kobl.

A gólkirályi címet Zuigereber és Németh G., 4-4 góllal, megosztva nyerték.

Az eredményeknél persze sokkal fontosabb, hogy a jó hangulatú, baráti sportnap végén vidáman állhattak össze közös fényképre a rivális csapatok szurkolói, és hogy a befolyt többszázezer forint nagyságrendű támogatói bevételéből a szervezők létrehozhatnak olyan alapot, melyből nehéz helyzetbe került, betegséggel küzdő, rászoruló sportolókat segíthetnek.

A csapatok már most megegyeztek abban, hogy jövőre folytatás következik Miskolcon!

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman