HÍREK

Kettős emberhátrányban vereség Fehérváron

2023-10-08

Kettős emberhátrányban vereség Fehérváron

Kádár és Thiam kiállítása is megnehezítette a dolgunkat, így nem szereztünk pontot Fehérváron.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Fehérvár FC–MTK Budapest 3-0 (1-0)

Székesfehérvári Sóstói Stadion, 3136 néző

Vezette: Bogár Gergő (Bognár, Kóbor, Vígh-Tarsonyi, Antal, Csatári, Hanyecz)

Gólszerzők: Katona (45+1), Kalmár (54., 89.)

Sárga lap: Fiola (34.), Serafimov (40.), Gergényi (68.) illetve Thiam (16., 43.)

Piros lap: Kádár (20.), Thiam (43.)

Fehérvár FC: Tóth – Csongvai (Kastrati, 69.), Serafimov, Fiola – Bese, Katona (Christensen, 80.), Flores, Kalmár (Berki, 90.), Gergényi – Kodro, Szabó Levente (Pinto, 90.)

Vezetőedző: Bartosz Grzelak

MTK Budapest: Demjén – Hej, Kádár, Bobál – Kovács Mátyás, Kata (Biben, 76.), Thiam, Bognár (Molnár, 76.), Kovács Patrik (Kocsis, 49.), Zsóri (Spalek, 62.), Stieber (Végh, 49.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

Az OTP Bank Liga kilencedik fordulójában nehéz feladat várt együttesünkre, ugyanis a Fehérvár FC otthonába látogattunk. Bartosz Grzelak alakulata az utóbbi négy mérkőzéséből kettőt megnyert, és egy döntetlen mellett csupán egyszer kapott ki, tehát a gyenge rajt után kezdett magára találni.

Már az első percben közel jártunk a gólhoz: Demjén felívelt labdája Stieberhez került, aki jó ütemben ugratta ki Bognárt, ő azonban 12 méterről ballal a kapu mellé lőtt. A negyedik percben Kalmár ígéretes helyzetből lőhetett szabadrúgást, de Demjén jól helyezkedett, és könnyedén hárított.

A 10. percben gyors kontrát vezettünk, melynek a végén Zsóri kapta meg a labdát a tizenhatoson belül a jobb oldalon, a bal lábára cselezett, ám lövése elment a jobb kapufa mellett.

A 20. percben tíz emberre fogyatkoztunk: Kádár próbálta meg leszerelni Kodrót a félpályánál, de elkésett, és talppal eltalálta a Fehérvár csatárát, így azonnal kiállította a játékvezető. A 24. percben Katona cselezett befelé a bal oldalról, majd 18-ról tekert, Demjén szép mozdulattal védett szögletre.

A 31. percben tíz emberrel is óriási ziccerig jutottunk: Zsóri harcosan bújt ki két védő között, már csak a kapus volt vele szemben, de Tóth bravúrral leért a lapos lövésre, így a labda szögletre csorgott.

A 35. percben a Fehérvár szerzett labdát, a gyors kontra végén Kodro a bal lábára cselezett, majd éles szögből lőtt, de Demjén jól zárta a szöget. A 41. percben Bese beadására Flores érkezett, fejese azonban nem találta el a kaput.

A 43. percben Thiam megkapta második sárgáját egy határozott belépőért, így kilenc emberre fogyatkoztunk. Sajnos nem bírtuk ki a félidőt kapott gól nélkül: Katona szerzett labdát a tizenhatosunk előtt, majd ballal lőtte ki a hosszú felsőt (1-0).

A félidő vége előtt Katona még egyszer próbálkozhatott 17 méterről, ezúttal azonban csak az oldalhálót találta el.

Az 54. percben növelte az előnyét a Fehérvár: Fiola beadása Kalmár elé került, akinek a kapáslövése Bobálról pattant a hálóba (2-0).

Az 57. percben Katona húsz méterről találta el a kapufát, Szabó ismétlését hatalmas bravúrral védte a félig földön fekvő Demjén.

A 89. percben Christensen jobb oldali beadását Kalmár értékesítette (3-0).

A 91. percben szépíthettünk volna: Biben bal oldali beadását szépen lőtte el kapásból Molnár, de a labda elment a kapu mellett, így 3-0-s vereséget szenvedtünk. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-11 15:30 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

PUSKÁS AKADÉMIA FC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman