HÍREK

Kétszer egyenlített, de végül alulmaradt NB III-as csapatunk az Új Hidegkuti Nándor Stadionban (videó)

2022-05-14

Kétszer egyenlített, de végül alulmaradt NB III-as csapatunk az Új Hidegkuti Nándor Stadionban (videó)

3-2-es sikerrel harcolta ki a bennmaradást a Cegléd.

NB III-as csapatunk úgy vágott neki a 36. forduló mérkőzésének, hogy egy siker - valamint az ellenfelek vasárnapi eredményeinek kedvező alakulása - esetén akár azt is bebiztosíthatta, hogy az első tíz között végez a tabellán. Ehhez mindenképpen győznie kellett együttesünknek a 15. helyen álló Ceglédi VSE ellen azon a találkozón, ami 23 órával korábban, de ugyanazon a helyszínen, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban kezdődött, mint NB I-es csapatunk DVSC elleni, bennmaradásról döntő rangadója.

Kanta József vezetőedző az első keret játékosai közül ezúttal Várkonyira számíthatott. Együttesünk előtt adódott a találkozó első komolyabb lehetősége. A 11. percben Kovács Máté lőtt a bal alsó irányába egy 18 méteres szabadrúgást, Mikler vetődve védett. A 24. percben aztán megint Kovács lőtt, ekkor 23 méterről, a ceglédi hálóőr furcsa mozdulattal, kézzel ütötte ki a játékszert.

A 28. percben váratlanul büntetőhöz jutott a Cegléd. Markovic adta el a labdát egy kirúgást követően a tizenhatos előterében, a labdára lecsapó vendégtámadót pedig Csenterics buktatta. A büntetőt Pleszkán lőtte a bal alsóba (0-1). Hét perccel később megduplázhatta volna előnyét a sárgamezes együttes. Horváth Bence sarorúgását Pleszkán a földre fejelte, a lassú labda pedig végül a kapufán csattant, ahonnan kirúgásra csorgott.

A 36. percben aztán egyenlítettünk. Egy felívelésre Mikler kapus jött ki rossz ütemben, Osei pedig megtámadta. A hálóőr 28 méteren becsúszott és összerúgott támadónkkal, akiről azonban a gólvonal felé pattant a játékszer. Clinton lecsapott, tolt egyet, majd 14 méterről, higgadtan az üres kapuba helyezett (1-1).

A félidő hajrájában mindkét gárda betalálhatott volna még egy-egy alkalommal. Előbb Annus 16 méteres lökete zúgott el a felső léc fölött, majd Osei lépett el a bal oldalon, az ötös közeléből keresztbeadott, Merényi azonban a túloldalon, ziccerben nem találta el a labdát. Szünet után egy bal oldali beadásba tette bele a fejét egy ceglédi védő, a lecsorgót pedig Fülöp a tizenhatos vonalán lekezelt. Kinézte a bal alsó sarkot és lőtt, lapos, pattogó kísérletét Mikler ugyan csak nézte, de a labda az oldalhálót borotválva elkerülte a kaput.

Az 55. percben aztán megszületett a második Pleszkán-gól: Markó végzett el egy szabadrúgást az alapvonaltól 9 méterre, oldalról, jól csavarodó labdáját pedig a ceglédi támadó védhetetlenül bólintotta a bal felsőbe (1-2).

Megintcsak nem váratott magára sokáig a válaszunk. Az 59. percben ugyanis Merényi szöglete a tizenegyespont környékén vágódott le, ahonnan Markovic kapásból, jobb belsővel a kapuba helyezett (2-2).

A 70. percben Annus verekedte át magát középpályánkon, majd a kilépő Markó elé tálalt, aki helyzetben 13 méterről lőtt, Csenterics pedig reflexmozdulattal hárítani tudott. Négy minutummal később Radchenko húzta vissza a bal oldalon, majd a tizenhatos vonaláról csavart. A vendégkapusnak esélye sem lett volna, de a labda a bal oldali kapufán csattant.

Az utolsó tíz percben aztán felgyorsultak az események. A 83. minutumban Pleszkán 15 méteres kísérlete tartott Csenterics szeme közé, kapusunk pedig hárított. Másodpercekre rá azonban Várkonyi borította fel hátulról, a büntetőterületen Annust, a játékvezető tizenegyest ítélt - amit Pleszkán ezúttal a jobb alsóba vágott (2-3).

A találattal a ceglédi támadó mesterhármast jegyzett, csapatának pedig három pontot szerzett, amellyel a Ceglédi VSE matematikailag is bebiztosította bennmaradását a harmadik vonalban. Az MTK Budapest II továbbra is 52 egységgel áll a tabellán.

 

NB III Közép csoport, 36. forduló
Új Hidegkuti Nándor Stadion, Budapest

MTK Budapest II - Ceglédi VSE 2-3
Vezette:
Borbás Bottyán (Pogonyi, Flinta)

Gólszerzők: Osei (36.), Markovic (58.), illetve Pleszkán (29., 55., 85.)

MTK Budapest II: Csenterics - Fülöp, Várkonyi, Markovic - Merényi, Georgievski, Fördős (Rohrbeck, 75.), Helembai - Kovács Máté, Radchenko - Osei (Balogh B., 65.)

Ceglédi VSE: FMikler - Szabó R., Polyák (Bagó, 46.), Kocsis, Godzsajev-Telmán (Kovács K., 46.), Horváth B. (Juhász A., 79.), Kuti, Pleszkán (Hamar, 88.), Annus (Kelemen, 91.), Szász, Markó

A találkozó jegyzőkönyve és eseményei percről percre ide kattintva olvashatók.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman