HÍREK

Kétgólos győzelem az első törökországi edzőmérkőzésen

2020-01-11

Kétgólos győzelem az első törökországi edzőmérkőzésen

Prosser Dániel két gólpasszal debütált, bemutatkozott a napokban profi szerződést aláíró Lehoczky Roland is.

Felkészülési mérkőzés
FK Okzhetpes (kazah)–MTK Budapest 1–3 (0–1)

MTK Budapest: Varga (Bese 46.) – Baki (Fülöp 62.), Pintér (Szatmári 62.), Varju, Nagy – Cseke (Lehoczky 82.), Kovács (Mezei 62.), Kanta (Palincsár 62.) – Vass (Prosser 62.), Lencse (Bíró 62.), Schön (Katona 62.).

Vezetőedző: Michael Boris.

Gólszerző: Kanta (30.), Cseke (70.), Katona (76.).

A törökországi edzőtáborba szerda reggel elutazó csapatunk szombat délután, magyar idő szerint 15:30-tól lejátszotta első edzőmérkőzését. Az ellenfél a kazah bajnokság legutóbbi hetedik helyezettje, az FK Okzhetpes volt.

Csapatunk fél óra játék után szerezte meg a vezetést, amikor Cseke kiszolgálása után a csapatkapitány, Kanta József volt eredményes (1-0)

A szünetben Michael Boris vezetőedző egy helyen változtatott, a 24. születésnapját csütörtökön betöltő Varga Bence helyére Bese Balázs érkezett a kapuba. A fordulást követően öt perccel már döntetlen volt az állás, a szünet után gyorsan egalizálni tudott a kazah gárda (1-1).

A 62. percben hét új futballista érkezett a pályára, köztük két téli igazolásunk, Bíró Bence és Prosser Dániel is. A DVTK-tól érkezett támadó remekül szállt be a mérkőzésbe. Előbb a 70. percben szababdrúgása Cseke Benjámin hátán megpattanva kötött ki a kapuban (2-1), majd hat perccel később gólpasszt adott a csapatkapitánnyá avanzsáló Katona Máténak (3-1).

A 82. percben pályára lépett Lehoczky Roland is, aki a napokban írta alá profi szerződését (négy további akadémistánkkal együtt), és az ősszel az U19-ben nyújtott teljesítményével kiérdemelte, hogy ott lehessen Törökországban.

Együttesünk kétgólos sikerrel nyitotta az edzőtábort, folytatás vasárnap délután, magyar idő szerint 14 órától a német harmadosztályú FC Viktoria Köln ellen.

 

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman