HÍREK

Két, gól nélküli döntetlen a mai mérleg

2017-02-02

Két, gól nélküli döntetlen a mai mérleg

Belekben továbbra sem találtunk legyőzőre.

Rabotnicski Szkopje – MTK Budapest 0-0

MTK Budapest: Groppioni – Okuka, Grgics, Vukmir, Forgács – Katona (Schäfer, 60.), Korozmán, Nikházi (Kovács, 45.) – Szatmári (Bolla, 60.), Hrepka, Varga Sz.

Az első csütörtöki mérkőzésünket a macedón Rabotnicski Szkopje ellen játszottuk. Örömhír volt a csapat számára, hogy Nikházi is bevethetővé vált. Az első játékrészben mezőnyjáték dominált, a remek fizikumú labdarúgókkal telitűzdelt macedón csapat a párharcokat igyekezett erőltetni, míg a mieink a labdatartásra és a technikás játékra helyezték a hangsúlyt.

A félidő legnagyobb helyzete Varga előtt adódott, aki meg tudott lépni az ellenfél tizenhatosán belül, de buktatták, viszont a bíró sípja néma maradt, így gól nélküli döntetlennel zárult az első félidő.

A második játékrészben Nikházit Kovács váltotta, majd a 60. percben Tamási behozta Schäfert és Bollát is, így három rendkívül fiatal játékos is lehetőséget kapott. A játék képe azonban nem sokat változott, továbbra is nehezen tudtak kialakítani helyzeteket a csapatok, egészen a 88. percig, amikor Bolla lőhetett tizenegyről, gyönyörű támadás után, de kísérletét hárította a macedón kapus, így 0-0-ás döntetlennel zárult a találkozó.

Zagłębie Lubin – MTK Budapest 0-0

MTK Budapest: Petkovics – Baki, Poór, Vass, Vadnai – Borbély, Kanta, Vogyicska, Kolomoec – Torghelle, Ramos

A nap második mérkőzésére már az itthoni barátságos meccseken is megszokott kezdőt küldte pályára Tamási Zsolt, vezetőedző, de az első negyed órában így is a lengyel együttes irányított. Ezután kezdett belelendülni a kék-fehér gárda és a 20. percben meg is szerezhették volna a vezetést, amikor több, mint tíz átadásos támadás után Baki centerezett Torgelléhez, aki ziccerben hibázott.

A lengyel csapat számára ez volt a főpróba, hiszen jövő héten kezdődik számukra a bajnokság, ennek ellenére nem tudtak helyzetet kialakítani ellenünk, igaz, nekünk is csak egy igazi ziccerünk volt, így 0-0-lal fordultunk.  

A második játékrészt megint csak a lengyel együttes kezdte jobban és a 60. percben kapufát lőttek, de utána technikailag és fizikailag is ellenfelünk felé tudtunk nőni, annak ellenére, hogy Tamási Zsolt egész meccsen nem cserélt. Ramosnak két nagy lehetősége is volt a gólszerzésre, Torghelle pedig egy alkalommal hibázott nagy sanszot, de betalálni nem sikerült, így ez a mérkőzés is 0-0-val zárult.

Összességében két nehéz ellenfél ellen sikerült jó játékot mutatni, igaz, a gólokkal ezúttal adósak maradtunk.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman