HÍREK

Készülhetünk az OTP Bank Ligára (GALÉRIA)

2018-06-03

Készülhetünk az OTP Bank Ligára (GALÉRIA)

Átvettük az érmeket.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

BFC Siófok–MTK Budapest 1-0 (1-0)

Siófok Városi Stadion, 750 néző

Vezette: Kovács J. Zoltán (Oláh, Iványi, Legeza)

Gólszerző: Vólent (23.)

Sárga Lap: Kiss Balázs (52.), illetve Gengeliczki (28.), Gréczi (59.), Borbély (65.)

BFC Siófok: Balajcza – Kiss Balázs, Lorentz, Gál, Nemes – Petneházi (Farkas, 86.), Futó, Nagy Dániel (Hídvégi, 77.), Bévárdi – Elek, Vólent (Lénárt, 67.)

Vezetőedző: Varga Attila

MTK Budapest: Fadgyas – Bori, Balogh, Gengeliczki, Nagy Zsombor – Kulcsár, Borbély, Bayer (Adorján, 73.), Bidzilya (Gera, 65.), Szuhodovszki (Gréczi, 55.) – Hrepka

Vezetőedző: Feczkó Tamás

A Merkantil Bank Liga utolsó fordulójában, már bajnokként látogattunk a Siófok otthonába, így Feczkó Tamás több fiatal játékosnak is lehetőséget adott.

A hazaiak kezdték jobban a találkozót: a 7. percben Petneházi szabadrúgása után Vólent lőhetett az ötös sarkáról, azonban Balogh az utolsó pillanatban blokkolni tudott. Bő tíz perccel később Lorentz fejelt szögletet követően, de picivel a kapu mellett landolt a labda.

A 23. percben már nem volt menekvés: a jobb oldalon vezetett támadást a Siófok, majd Vólenthez került a labda középen. Ugyan az első próbálkozását bravúrral védte Fadgyas, az ismétlésnél már nem hibázott a hazai támadó.

Öt perccel később három a kettőben támadhatott Varga Attila együttese, miután a saját térfélünkön veszítettük el a labdát, így Gengeliczkinek kellett közbeavatkoznia a tizenhatos előtt, amiért sárgát kapott. A megítélt szabadrúgást Petneházi vállalta, viszont Fadgyas remekül ért le az alsó sarokhoz, és hárította a veszélyt.  

Az első félidőben nem igazán tudtuk játszani a játékunkat, amikor eljutottunk az ellenfél kapujáig, akkor pontatlanok voltak a passzaink, így kevés helyzetünk adódott.  A 40. percben vezettük az első igazán szép támadásunkat, amikor Szuhodovszki játszott össze Bayerral, de utóbbi lövését hárította Balajcza, majd a szöglet után Balogh fejelt a kapu mellé.

A félidő vége előtt Nagy ment el a szélen, majd beadását követően Kulcsár lőtt kapásból, de a Siófok kapusa ismét védeni tudott.

A második félidőre picit aktívabban jöttünk ki, és már az 50. percben megszerezhettük volna az egyenlítést, azonban Borbély remek szabadrúgása picivel elkerülte a kaput, hiába ugrott fel a lelátón ülő Schäfer örömében.

Később Kulcsár kísérletezett bal lábbal a jobb oldalról, azonban nem találta el a kaput. A vendéglátóknál Bévárdi és Elek jártak közel a gólhoz, de végül egyikük sem volt elég pontos.

Az utolsó igazi lehetőségünk a 88. percben adódott, amikor a csereként beálló Gera a hazai térfélen szerzett labdát, majd passzolt Hrepkához, azonban csatárunk lövése elment a rövid mellett, így pont nélkül zártuk utolsó bajnokinkat.

Feczkó Tamás: – Picit lehetett érezni néhány fiatalunknál a megilletődöttséget, de voltak remek megmozdulásaink is. Mióta megnyertük a bajnoki címet, kicsit leengedtek a srácok, nem voltunk igazán ott fejben.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman