HÍREK

Kenesei kettő, valamint Molnár Rajmund és Földi góljaival nyert NB III-as csapatunk

2023-08-13

Kenesei kettő, valamint Molnár Rajmund és Földi góljaival nyert NB III-as csapatunk

A meccs java részében védekező Szekszárd sokáig vezetett, de a hajrában nagyot fordított az MTK Budapest II.

Az MTK Budapest II egy Magyar Kupa-forduló miatti üres hétvégét követően a Szekszárd ellen folytatta szereplését az NB III Dél-Nyugati csoportjában.

Kanta József vezetőedző az első keret labdarúgói közül ezúttal Nikolas Spalekre, Varju Benedekre, Kovács Patrikra, Horváth Artúrra és Molnár Rajmundra számíthatott, utóbbi egy pénteki NB I-es bevetést követően most mutatkozott be ebben a gárdában.

Az első negyed órában többé-kevésbé kiegyenlített volt a játék, majd egy Kovács Patrik-beadást elfejeltek a vendégek, de Molnár Rajmund elé került, aki szépen lefordult emberéről és bal oldalról, 8 méterről tüzelt, Pomozi nagyot védett lábbal. A 19-20. percben aztán a korábban teljesen veszélytelen vendégek szögletet harcoltak ki. Már Béla első kísérlete is a gólvonal közelében vágódott le Ágicsról, majd Spalek tisztázott végül kétségbeesetten újabb sarokrúgásra; a második viszont a hosszún Füredit találta meg, aki közelről a kapuba fejelt (0-1).

A találkozó a szekszárdi vezetést követően teljes mértékben egyoldalúvá vált: együttesünk támadott, míg az eleve öt védővel felálló Tolna megyeiek betömörülve védekeztek. A 26. percben Kovács Patrik kapta a bal oldalon, a tizenhatosra nagy lendülettel belépett, majd rádurrantotta, de elszállt a kapu fölött az életerős kísérlet. A 34. percben viszont váratlanul kis híján kettőre lépett el a vendég gárda, ugyanis egy kontránál Kiszely gurított középre, Gellér pedig kizárta Stumpfot, így az érkező Budai 12 méterről zavartalanul lőhetett. A labda a felső lécen csattant, majd Balázs hátán lelassult, így Stumpf tisztázni tudott a rárobbanó Budai elől.

A játék képe a második félidőben még a korábbinál is egysíkúbb volt, gyakran előfordult, hogy hálóőrünk az ellenfél térfelén gyűjtötte össze a vaktában kivagdosott szekszárdi labdákat. Az 50. percben Földi adott be az alapvonalról, a hosszún Molnár Rajmund előtt centikkel elment a labda; aztán Spalek 22 méteres kísérletét védte Pomozi nem sokra rá.

A 63. percben kerültünk először igazán közel az egalizáláshoz, ekkor Kovács Patrik beadása találta meg a kaputól elfelé ugró Molnár Rajmund fejét, aki visszabólintotta a hosszúra, Pomozi viszont emberfeletti vetődéssel kitornázta. Így a 76. minutumig kellett várni arra, hogy megtörjük a Szekszárdot.

Sokadjára passzoltuk körbe a fehérmezeseket, végül Molnár Rajmund húzódott hátra és adott be jobbról, Kenesei pedig 10 méteren beletette a lábát és szépen a jobb alsóba lőtt (1-1).

Középkezdés után szinte egyből egy kapufáig is eljutottunk, Anokye tűzte rá 22 méterről, Pomozinak pedig esélye sem lett volna kiszednie a jobb felsőből, ám az oldalléc hárított. A kipattanó a ghánai játékosé lett, aki Molnárhoz tette, támadónk lövése viszont kevéssel elment keresztbe.

A 80. percben második sárga lappal megfogyatkozott a Szekszárd, Füredi buktatta Molnár Rajmundot. Az eddigre félig-meddig már felőrölt ellenfelet az emberhátrány végképp megtörte és a 82. percben Spalek bal oldali beadására Molnár Rajmund már egyedül érkezett és magabiztosan fejelt 8 méterről a kapu jobb oldalába, megfordítva ezzel az állást (2-1).

Két perc múlva aztán Földi is beköszönt. Rávezette a hátráló védelemre, majd 23 méterről tökéletesen a bal alsó sarokba lőtt (3-1).

A kétgólos előny megnyugtatta a mieinket, a 88. percben pedig megérkezett a negyedik találat is. Molnár Rajmund bal oldalról középre játszott a kapunak háttal álló Keneseihez. Támadónk gyönyörű mozdulattal lefordult Feketéről és ballal lőtt, a kapufáról pedig a gólvonal mögé került a labda (4-1).

Az MTK Budapest II így végül 4-1-es, nagyobb különbségű győzelmet aratott a három meccs után így már 1-11-es gólkülönbséggel és 0 ponttal álló Szekszárddal szemben, amivel felzárkózott a középmezőnybe a tabellán.

 

NB III Dél-Nyugati csoport, 3. forduló
Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK Budapest II - Szekszárdi UFC 4-1 (0-1)

Gólszerzők: Kenesei (76., 88.), Molnár R. (82.), Földi (84.), illetve Füredi (20.)

Kiállítva: Füredi (80.)

MTK Budapest II: Balázs J. - Spalek, Varju, Béres (Anokye, 46.), Stumpf, Kovács P. - Bene (Hegedűs, 70.), Antal (Földi, 46.), Horváth A. (Weisz, 87.) - Vas M. (Kenesei, 46.), Molnár R.

Szekszárdi UFC: Pomozi - Kiszely, Fekete M., Arena, Füredi, Béla (Paksi, 86.) - Kárpáti (Renczes, 55.), Ágics (Péter D., 86.), Budai D. - Péter A. (Zsákovics, 81.), Gellér

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman