HÍREK

Kedd este a Kisvárda Master Good otthonában lépünk pályára a kupa negyeddöntőjében - Jegyinformációk és ellenfélbemutató

2024-04-01

Kedd este a Kisvárda Master Good otthonában lépünk pályára a kupa negyeddöntőjében - Jegyinformációk és ellenfélbemutató

A MOL Magyar Kupa negyeddöntőjében csapatunk a Kisvárda vendége lesz kedden 20 órától.

Jegyinformációk: Szurkolóink számára a belépő egységesen 3000 forintba kerül, melyet már online is meg is lehet vásárolni IDE kattintva! Diákok és nyugdíjasok számára a jegy 2500 forintba kerül, ennek megvételére viszont csak a helyszínen, a kedvezményre jogosító igazolvány felmutatása mellett van lehetőség.

A vendégszektor befogadóképessége 264 fő. A vendégpénztár a mérkőzés napján - amennyiben addig nem fogynak el a belépők - nyit ki, másfél órával a kezdés előtt. A helyszínen készpénzes és bankkártyás fizetésre egyaránt van lehetőség. 

Szurkolóink számára külön parkoló és büfé is rendelkezésre áll. Klubkártya és személyes adatszolgáltatás sem az online, sem a személyes jegyvásárláshoz nem szükséges.

Jelen:

A Kisvárda Master Good 2018-ban, a másodosztály ezüstérmeseként jutott fel az OTP Bank Ligába, ahol sorozatban a hatodik szezonját tölti a szabolcsi együttes. Az NB I-ben a 9., a 8., az 5., a 2., míg a legutóbbi szezonban a 6. helyen végeztek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei együttes 26 fordulót követően 20 ponttal a 11. pozíciót foglalja el az NB I-ben. A mérlegük hat győzelem, két döntetlen és tizennyolc vereség. A mérkőzéseiken 27 alkalommal vették be az ellenfelek kapuját, míg ellenük 44 gólt szereztek.

Ellenfelünk 27 találata közül ötöt Jasmin Mesanovic, hármat Branimir Cipetic és Mario Ilievski, míg kettőt Balogh Norbert, Driton Camaj, Aleksandar Jovicic és Milos Spasic szerzett. Rajtuk kívül egyszer volt eredményes Andrija Filipovic, Lucas, Jaroslav Navratil, Boban Nikolov, Széles Imre, valamint a csapattól már kölcsönbe távozó Czékus Ádám és Vida Kristopher.

Feczkó Tamás csapata a kilenc tavaszi összecsapása közül kettőt megnyert, hetet pedig elveszített. Az évet három vereséggel indították, az FTC 3-1-re, a Fehérvár FC 2-1-re, míg a Puskás Akadémia FC 2-0-ra verte őket. Ezt követte a Mezőkövesd Zsóry FC elleni idegenbeli 2-1-es siker, a Paksi FC elleni hazai 0-1, a ZTE FC elleni hazai győzelem, majd a Kecskeméten elszenvedett 3-1-es vereség. A válogatott szünet előtt csapatunktól kaptak ki 2-1-re az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, míg a legutóbbi fordulóban a DVSC verte őket 3-1-re a Várkerti Stadionban.

A MOL Magyar Kupában viszont kapott gól nélkül állnak, a negyeddöntőbe ugyanis a Pilisi LK elleni 5-0-val, az Unione FC elleni 6-0-val és Tiszakécskei LC elleni 3-0-val jutottak be, mindhárom találkozót idegenben játszották alacsonyabb osztályú ellenfeleik ellen.

A téli átigazolási időszakban Andrija Filipovic (Aktobe), Bernardo Matic (Ordabaszi), Wellington Nem (EC Vitória) mellett a kölcsönből visszatérő Yaroslav Helesh (Szombathelyi Haladás) került a csapathoz.

Végleg távozott Mihajlo Hotra (Tarpa SC), míg kölcsönbe került Czékus Ádám (Tiszakécskei LC), Czérna Erik (Budafoki MTE) és Vida Kristopher (Nyíregyháza Spartacus).

Az elődöntőbe jutás egy mérkőzésen dől el. Amennyiben a rendes játékidőben döntetlen az eredmény, 2x15 perces hosszabbítás következik. Ha a hosszabbításban mindkét gárda azonos számú találatot ér el, vagy nem esik gól, a továbbjutásról büntetőrúgásokkal döntenek.

A Várkerti Stadionban kedden 20 órakor kezdődő találkozót az M4 Sport közvetíti élőben.

Együttesünk és a Kisvárda Master Good az NB I-ben és az NB II-ben is mérkőzött egymással:

Az élvonalban eddig 12 mérkőzést vívott egymással a két együttes, két győzelmünk és három döntetlen mellett hétszer a szabolcsiak örülhettek.

A Várkerti Stadionban eddig egyszer sikerült nyernünk, 2021. február 2-án Schön Szabolcs és Varga Roland találatának köszönhetően 2-0-ra a bajnokságban.

Az idei OTP Bank Liga-szezonban már háromszor találkozott a két gárda, 2023. augusztus 11-én hazai pályán 0-0-ra végeztünk a szabolcsiakkal, 2023. november 25-én 3-1-re kikaptunk idegenben, míg legutóbb két hete, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2-1-re diadalmaskodtunk.

A másodosztályban a 2017/2018-as szezonban kétszer is a szabolcsiak győztek, ennek ellenére csapatunk jutott fel aranyérmesként az NB I-be.

A mérleg:

NB I:

12       2       3       7         7 - 16          9     (25 %)

NB II:

2        0       0       2         2 - 4            0     (0 %)

ÖSSZESEN:

14      2       3       9         9 - 20           9     (21 %)

A Kisvárda Master Good labdarúgásának múltja:

Több mint száz éve, 1911. november 8-án alapították meg a Kisvárdai Sport Egyletet, a KSE-t, melynek színe piros fehér lett. Az alapítók segítségére voltak a község - akkor még nem volt város Kisvárda - vezetői, akik a régi, vásártér melletti pályát téritésmentesen adományozták a KSE-nek. Akkoriban 400-1000 ember nézte a mérkőzéseket. Volt ülőhely is, hosszú padok övezték a játékteret. A feltételek megteremtéséből nagy részt vállaltak a település kereskedői, iparosai, akik jelentős anyagi támogatást adtak a sportegyletnek.

Az első, bemutató futball mérkőzést 1911. november 12-én több száz néző előtt az Ungvári Kereskedelmi Alkalmazottak Sport Egyletével játszotta a Kisvárdai Sport Egylet, s 5-0-ra kikapott vendégektől.

1953-ban megépült a Várkerti Sporttelep is. A klub többnyire a járási, megyei osztályokban, illetve az NB III-ban szerepelt. A rohamosan fejlődő Kisvárda 1970. április 4-én városi rangot kapott, s ez új lehetőséget teremtett a sportban is. Az 1978-1979-es szezont már a második vonalban töltötte a KSE, amikor is háromszor 20 csapat alkotta az NB II-t.

A klub a 2000-2001-es idény telén anyagi gondok miatt megszűnt, pedig ekkor vezette az NB III Tisza-csoportjának táblázatát. A 2003-2004-es idényben aztán az orosi labdarúgó csapat megyei másodosztályú licencét megvásárolva OSE-Várda néven éledt újjá a kisvárdai labdarúgás. A klub vezetősége és a támogatók célja a klub újjáépítése, és legalább a stabil NB III-as tagság kivívása volt. A klub később már Várda SE néven szerepelt, a fejlődés töretlen lett, és a csapat a 2007-2008-as idényben már az NB III Tisza-csoportjában szerepelt, ahol újoncként a második helyen sikerült végeznie.

A 2008-2009-es idényben aztán súlyos csapás érte a Várda SE-t. Adminisztratív hibák, egy játékos jogosulatlan szerepeltetése miatt a klubot 22 pontos levonással sújtották, emiatt kiesőhelyre csúszott vissza a tabellán, és a 2009-2010-es idényt ismét a megyei első osztályban töltötte, ahol csupán a 10. helyet tudta megszerezni, így nem sikerült azonnal visszajutnia. A 2010-2011-es idényt aztán bajnokként zárta a Várda SE és ismét feljutott az NB III Tisza-csoportjába.

A csapat a 2011-2012-es idényben újoncként megnyerte az NB III-at, de infrastrukturális és pénzügyi okokból ekkor még nem vállalta a másodosztályt. A klub a 2012-2013-as idényben ismét bajnok lett, és az ekkor zajló átalakítások miatt osztályozót kellett játszania, amit sikerrel vett, és története során másodszor kvalifikálta magát a Nemzeti Bajnokság második vonalába.

A feljutás után átalakult a klub. A csapat neve Várda SE-ről Kisvárda FC-re változott, ezzel egyidejűleg a történelmi hagyományok miatt lecserélésre került az addig használt Várda SE címer, és egy címerpályázat után elkészült az immáron NB II-es csapat új címere. A Kisvárda második NB II-es idényében végig harcban volt a bennmaradásért, de végül búcsúzni kényszerült.

A csapat hivatalos neve 2014. januárjától Kisvárda Master Good lett.

A 2014-2015-ös szezont az NB III Keleti-csoportjában töltötte a klub, a Magyar Kupában azonban története legjobb szereplésével a legjobb 8 közé verekedte magát.

Miután a 2016-2017-es bajnokságban az utolsó fordulóban, a Balmazújvárostól elszenvedett vereséget követően lemaradtak az élvonalbeli szereplésről, a 2017-2018-as szezon végén a bajnokságot nyert gárdánk mögött második helyen végezve története során először feljutott a csapat a magyar élvonalba, ahol azóta is szerepel.

A 2022-ben szerzett bajnoki ezüstéremnek köszönhetően a várdaiak elindulhattak az Európa Konferencia Liga-selejtezőjében. A harmadik számú európai kupasorozat második körében kettős győzelemmel jutottak tovább a kazah Kajrat Almati ellen, majd a norvég Molde búcsúztatta őket összesítésben 4-2-vel.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman