HÍREK

Katona és Korozmán a szezon felfedezettjei közt (LAPSZEMLE)

2017-06-01

Katona és Korozmán a szezon felfedezettjei közt (LAPSZEMLE)

A csakfoci.hu szakportál összegyűjtötte azt a tíz labdarúgót a magyar élvonalból, akik éltek a fiatalszabállyal és felhívták magukra a figyelmet. Íme, a lista, melyben az MTK Budapest két labdarúgója is helyet kapott.

Az MLSZ ajánlásainak köszönhetően növekedett az élvonalban bevetett magyar fiatalok száma. A csakfoci.hu, azokat a hazai fiatalokat szedte össze tízes listáján, akiknek a 2016/17-es esztendő fordulópontot jelenthetett felnőtt karrierjében.

Összeállításukban helyet kaphattak volna más, 1996. január 1.-e után született játékosok is, mint például a gólt és gólpasszokat felmutató Vogyicska Bálint, de a listában csak olyan labdarúgók szerepelnek, akiknek a szezont megelőzően kevesebb, mint 5 NB I-es bajnoki állt a nevük mellett és év közben legalább öt alkalommal lehetőséghez jutottak. 

A lista első három helyén a kispesti Koszta Márk, a szombathelyi Jancsó András és a Vasasban futballozó Murka Benedek kapott helyet, de nézzük, hogyan értékelték az MTK fiataljait:

5. Katona Máté

Ősszel még inkább a második csapatban játszott, de idővel állandó tagja lett az NB I-es együttesnek. Védekező középpályásként fontos poszton harcolt ki magának állandó csapattagságot, összesen 22 meccsen kapott lehetőséget, ő adta a szezon egyik legemlékezetesebb gólpasszát. Már 19 évesen számításba vették az U21-es válogatottban.

9. Korozmán Kevin

A mezőny egyik legfoglalkoztatottabb fiatalja volt a középpályás. Az őszi szezonban rendre bevetették, fordulóról fordulóra a kezdőcsapat tagja volt, aztán a tavasz első felében kevesebb játéklehetőséghez jutott, ám a bajnokság hajrájára ismét megkapta a bizalmat. Összesen 19 mérkőzésen lépett pályára.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman