HÍREK

Katával szerződést hosszabbítottunk!

2023-04-06

Katával szerződést hosszabbítottunk!

Az MTK Budapest szerződést hosszabbított Kata Mihállyal, fiatal játékosunk hosszútávú, 2026 nyaráig szóló megállapodást írt alá klubunkkal. 

A 20 éves középpályás együttesünkben a második legtöbb bajnoki játékperccel rendelkezik. Kata Mihály rendkívül fontos láncszeme csapatunknak, számos területen kimagasló mutatói vannak: a bajnoki mérkőzések alapján az ő nevéhez fűződik a legtöbb szerelési kísérlet és sikeres szerelés, a legtöbb párharc és megnyert párharc, de a mérések alapján "a szabadlabda felszedés" kategóriában is élen jár. 

Kata a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia neveltje, a jelenlegi már zsinórban a tizedik MTK-s szezonja. Klubunkban 16 és fél évesen évesen debütált a felnőtt csapatban tétmérkőzésen: az elmúlt négy szezonban rendre legalább 20 tétmérkőzés játszott minden évadban, így 20 évesen már négy teljes szezon és több mint 100, első csapatban lejátszott mérkőzés van a háta mögött.

Az MTK-ból lett tagja a korosztályos válogatottaknak. Az U17-es válogatottal világbajnokságon és Eb-n is járt, tavaly pályára lépett az U21-es Európa bajnokságon is, az U21-es válogatottnak azóta is meghatározó játékosa.

Kata Mihály a szerződés aláírását követően elmondta, azért fog dolgozni, hogy olyan teljesítményt nyújtson csapatunkban, amellyel a felnőtt válogatottban való szereplésre is esélye lehet. 

- A kezdetektől és töretlenül érzem a klub belém vetett bizalmát, így nagyon örülök ennek a szerződéshosszabbításnak. Rövid távon a célom, hogy visszakerüljünk az NB I-be, és ott minél eredményesebben szerepeljünk. Hosszabb távon pedig szeretnék olyan teljesítményt nyújtani az MTK-ban, amivel a korosztályos válogatottak után a felnőtt válogatottba is meghívást kaphatok - ezért fogok keményen dolgozni - mondta az aláírást követően 20 éves játékosunk.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman