HÍREK

Kata Mihály: "Eddigi pályafutásom csúcsa a felnőtt válogatott meghívó"

2023-08-29

Kata Mihály: "Eddigi pályafutásom csúcsa a felnőtt válogatott meghívó"

Együttesünk csapatkapitányát meglepte, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány számít rá a nemzeti csapatban.

Marco Rossi szövetségi kapitány augusztus 29-én kora délután kihirdette a magyar válogatott keretét a szeptemberi, Szerbia elleni Eb-selejtezőre, valamint a Csehország elleni hazai felkészülési mérkőzésre. A névsorban - kapusunk, Demjén Patrik mellett - ott volt az MTK Budapest csapatkapitánya, Kata Mihály is, aki karrierje során először szerepelhet a felnőtt nemzeti csapatban.

"Engem már reggel hívtak a Magyar Labdarúgó Szövetségtől és teljes meglepetésként ért a hír. Természetesen hosszú távú célom volt, hogy ott lehessek a magyar válogatott keretében, de nem tudtam előre, hogy most jön majd el a pillanat" - nyilatkozta az mtkbudapest.hu-nak Kata Mihály.

21 éves játékosunk számára nagy öröm, hogy címeres mezben bizonyíthat.

"Elsőre szinte hihetetlen volt, hogy gondolt rám a szövetségi kapitány, hatalmas megtiszteltetésként élem meg! Szeretném megragadni a lehetőséget, hogy bizonyítsak neki már az edzéseken is, hiszen ezen is múlik, hogy számít-e majd rám a mostani meccseken és persze a jövőben is. Utánpótlás szinten már játszottam Szerbia és Csehország ellen, de felnőttként még nincs a lábamban nemzetközi találkozó, ezért mindenképpen elmondható, hogy eddigi pályafutásom csúcsa ez a meghívó - természetesen még jobb lenne, ha valóban pályára is léphetnék majd. Úgy érzem, kifizetődött az a rengeteg munka, amit az elmúlt években mind klub-, mind válogatott szinten beletettem a labdarúgásba, hogy végigjártam az utánpótlás nemzeti csapatokat, de természetesen nem szeretnék itt megállni. Izgattottan várom az összetartást!" - mondta Kata Mihály.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 17:45 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

FERENCVÁROSI TC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman