HÍREK

Kata: "Kezdem megszokni az élvonal légkörét" (lapszemle)

2020-12-15

Kata: "Kezdem megszokni az élvonal légkörét" (lapszemle)

A győztes gólt szerző Kata Mihályt kérdezte a meccsről és a szezonról a Nemzeti Sport.

Egy fiatal labdarúgónak nincs szüksége kimondottan élénk fantáziára ahhoz, hogy elképzelje, milyen érzés lehet tizennyolc évesen, a ráadás perceiben megszerezni élete első élvonalbeli gólját, amivel csapata megnyeri a mérkőzést. Megvalósítani azonban már annál nehezebb feladat, ám az MTK Budapest középpályása, Kata Mihály a DVTK elleni vasárnapi bajnoki mérkőzésen megvalósította ezt az álomszerű forgatókönyvet. A tehetséges játékos szép gólt szerzett, a diósgyőri kapu előterében egy lövőcsellel előbb elfektette Márkvárt Dávidot, majd 23 méterről kilőtte Antal Botond kapujának jobb alsó sarkát.

„Nagyon boldog voltam, de nem tudom ennél pontosabban megfogalmazni, milyen érzések futottak át rajtam a gólszerzés pillanatában – nyilatkozta lapunknak Kata Mihály. – Arról csak álmodhattam, hogy az utolsó percekben szerezzem meg életem első NB I-es gólját, amivel megnyerjük a meccset. Védekezőbb szellemű középpályásként nem a góllövés az elsődleges feladatom, de a meccsek néha olyan helyzet elé állítanak, hogy kapura kell lőnöm. Egyre több mérkőzés van a lábamban, kezdem megszokni az élvonal légkörét, a játék is megy, ezért az önbizalmam is egyre nő, így egyre többet vállalkozom. Szerencsém is volt, mivel az egyik védőn megpattant a labda, de megérdemelte a csapat, hogy legyen egy kis mázlija.”

A tehetséges labdarúgó ritkán szerez gólt, legutóbb 2018. szeptemberében korosztályos bajnokin vette be a Győr kapuját. Miután mindig is a hatos vagy a nyolcas pozíciójában játszott, így nem volt utánpótlásszinten sem egy kimondottan gólerős futballista. Nem csoda hát, ha elárasztották a gratuláló üzenetek, s családja büszkén várta haza zuglói otthonába. A remek, három pontot érő megmozdulást a találkozót betegség miatt otthonról követő vezetőedző, Michael Boris sem hagyhatta szó nélkül.

„Üzenetet váltottunk, gratulált nekem, illetve a hét elején említette, hogy vállalkozzak bátran lövésre, mert látja rajtam, hogy sokat fejlődtem – folytatta. – Hiába, fiatal labdarúgóként az MTK-nál aligha találnék jobb helyet Magyarországon. Nem csak én, hanem rengeteg kortársam megkapja az esélyt a bizonyításra. Élvezzük a bizalmat, ilyen közegben pedig könnyebb jó teljesítményt nyújtani. Örülök, hogy annak idején ehhez a klubhoz kerültem. Tizennyolc évesen nem lehetek elégedetlen a helyzetemmel, ebben a szezonban már tíz élvonalbeli meccsen játszhattam. Ilyen fiatalon az a legfontosabb, hogy minél több időt töltsek a pályán, ugyanakkor a teljesítményemmel nem vagyok maradéktalanul elégedett, lehetne jobb is.”

Forrás: nso.hu

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman