HÍREK

Kapufák szakmányban, gólok egyenlő arányban az NB III-ban

2023-09-03

Kapufák szakmányban, gólok egyenlő arányban az NB III-ban

1-1-es döntetlent hozott az MTK Budapest II és a Fehérvár FC II összecsapása.

NB III-as csapatunk szeptember 3-án másodszor is pályára lépett a héten a bajnokságban. A Majos után ezúttal a Fehérvár FC II együttesét láttuk vendégül a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián, Kanta József vezetőedző pedig ezúttal Miknyóczkira, Spalekre és Zuigeberre számíthatott a felnőtt gárda keretéből. A piros-kékeknél csak Berki Marcell játszott vissza az NB I-ből.

Igen érdekes mérkőzést láthattak a kilátogató drukkerek, amely sok gólt ugyan nem hozott, de helyzeteket és lehetőségeket annál inkább. A 9. percben Csepregi ugrott ki és 13 méterről a kifutó Balázsba lőtt. A labda visszakerült hozzá, ráfordult és 15-ről a kapufát találta el, ahonnan alapvonal mögé csorgott a játékszer. A kimaradt lehetőséget hamar megbosszultuk, másodpercekre rá Zuigeber váltott gólra egy jobb oldali bepasszt közelről (1-0).

Szinte a középkezdés után azonnal Molnár Csaba zúdította rá 22-ről, lövése óriásit csattant a jobb oldali kapufán, amely ekkor már másodszor mentett meg minket. Ezután Ambach, valamint Zuigeber előtt adódtak kisebb lehetőségek, majd a 25. percben újra Zuigeber vezette be középre és váratlanul Hegedűshöz készített le, aki 14 méterről, ballal lőtt, Gergely nehezen kitolta. A 35. percben aztán a fehérváriakat is kisegítette a kapufa, amikor Zuigeber vitte le az alapvonal közelébe, középre adott, Kenesei pedig a rövid oldalon teljesen egyedül robbant be az ötösre, ám közvetlen közelről a kapufát találta el, ahonnan a mezőnybe vágódott a labda.

A félidő hajrájára is maradtak izgalmak, Zuigeber-Spalek-Kenesei volt a labda útja, utóbbi lövéssel próbálkozott, de levágódott, Spalek pedig lecsapott és 7 méterről Gergely kapusba püfölte. A 43. minutumban Molnár Kevin tette ki balra Anokyének, aki befelé húzott, majd a tizenhatos sarkáról csavart, a hálóőrnek esélye sem volt - de a labda éppen a hoszú sarok fölött esett le. Az akciót követő pocsék kirúgásra Bene csapott le, majd beadott jobbról, Kenesei viszont a röviden, 8 méterről eltörte és az oldalhálót találta el. Másodpercekre rá aztán Spalek emelte át a fehérvári jobbhátvédet, Kiss Ádámot és szöktette Anokyét, aki harcosan betört a tizenhatosra és közvetlen közelről, éles szögből Gergelybe lőtt.

Szünet után Miknyóczki indult el befelé az oldalvonaltól, Bene elvitte a védőket, szélsőnk pedig 20 méterről, ballal rátűzte, de fölé; öt percre rá Anokye húzott befelé és csavart takarásból, 22 méterről, Gergely védte. Ezután a fehérváriak is veszélyeztettek és negyedszer is a kapufát érte a játékszer. Ambach lőtt rá egy 24 méteres szabadrúgást, Balázs hatalmas vetődéssel hárított, de nem kapu mögé ütötte, hanem a felső lécre, onnan pedig visszapattant az ötös környékére. Berki rárobbant és közvetlen közelről, kapásból az üres kapu mellé passzolt.

A 62. percben megint egyenlíthettek volna a vendégek: Csepregi passzolt be jobbról, Cserkuti-Németh azonnal rápördítette a hosszú irányába, de Balázs nyújtózott és kitornázta a jobb alsóból. Három minutummal később Ambach tekert a bal alsó mellé kevéssel 23 méterről; az ellenakcióból Asante emelt Zuigeber elé, aki kilépett a belső védők között és pattanásból, 16-ról váratlanul emelt, de jócskán fölé.

A 71. percben megint a kapufa jellegzetes csattanása ijeszthette meg a gyengébb idegzetűeket: Spalek kavargatott a tizenhatoson belül, befelé tolt, majd 13 méterről csavart - a bal oldali kapufára. Hat perccel később Asante bepassza egy védőről lepattant, Vas Milán pedig lecsapott, eltolta kifelé és ziccerben a hosszút célozta és szinte hihetetlen, de ő is a bal kapufát találta el.

A 87. percben aztán végképp eldönthettük volna a három pont sorsát, amikor Spalek perdített a védők között hajszálpontosan a kilépő Vas elé, aki ajtó-ablak ziccerben átemelte Gergelyt, de centikkel a kapu mellé célzott. Ez pedig szinte azonnal megbosszulta magát, a 89. minutumban ugyanis Ambach emelt középre egy szabadrúgást, az ötös közelében, a tumultusban pedig Horváth Gergő a kapuba piszkálta (1-1).

Az újabb pontrúgásból kapott gólt követően így az MTK Budapest II megint csak egy ponttal gazdagodott, a folytatásban pedig majd nehéz mérkőzésen, Iváncsán bizonyíthatnak a fiatalok.

 

NB III Dél-Nyugati csoport, 6. forduló
Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK Budapest II - Fehérvár FC II 1-1 (1-0)

Gólszerzők: Zuigeber (10.), illetve Horváth G. (88.)

MTK Budapest II: Balázs J. - Miknyóczki, Stumpf, Farkas M., Molnár K. (Asante, 61.), Anokye - Bene, Hegedűs (Antal, 79.), Spalek (Földi, 90.) - Kenesei (Vas M., 61.), Zuigeber

Fehérvár FC II: Gergely - Kiss Á., Horváth G., Husvéth, Kiss M. - Molnár Cs. (Balla, 87.), Kecskés M. - Ambach, Berki (Futsek, 87.), Csepregi (Bertók, 80.) - Cserkuti-Németh

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman