HÍREK

Kanta szerint mindegy, hogy ki lövi a gólt

2014-08-18

Kanta szerint mindegy, hogy ki lövi a gólt

Az OTP Bank Liga 4. fordulójában az MTK 2-0-ra győzött a felcsúti Pancho Arénában a Budapest Honvéd ellen. A találkozó után az MTK szakmai igazgatója, Garami József és a Budapest Honvéd vezetőedzője, Pietro Vierchowod és a két gólt szerző Kanta József értékelte a látottakat.

Garami József:


– Nagyon hajtós, sok ütközéssel tarkított találkozó volt. Mindkét oldalon láttunk helyzeteket, a befejezések nekünk jobban sikerültek. Az első gól szépségdíjasra sikerült, a büntetőt pedig egyértelmű szabálytalanság előzte meg. Remekül kezdtük a bajnokságot, elégedettek lehetünk az eddigi eredményekkel. A megszerzett kilenc pont önbizalmat adhat a közelgő erőpróbákhoz, hiszen a következő fordulóban a Videotonhoz megyünk, majd jön a Ferencváros elleni mérkőzés, egyik találkozón sem lesz könnyű dolgunk – mondta Garami József, majd kitért az NB I-ben debütáló spanyol Sergio Tamayo Fernández játékára is. – Örülök, hogy sikerült olyan helyettest betenni a csatárposztra, aki már első mérkőzésén remekül futballozott. Bár kevesebbet készült a csapattal, a futball nyelvét könnyű megérteni, így megtalálta az összhangot csapattársaival.

[image]


 Pietro Vierchowod:


– Szerintem nem volt az, de ilyen a futball, el kell fogadnunk a játékvezető döntését – vélekedett az olasz tréner az MTK javára megítélt büntetőről. – Jól kezdtük a találkozót, de túl könnyen kaptuk az első gólt, a büntető után pedig már nem volt esélyünk az egyenlítésre. Rosszul rajtoltunk a bajnokságban, gödörben vagyunk, amelyből csak akkor mászhatunk ki, ha még többet dolgozunk. Azon leszek, hogy ezt a labdarúgóim is megértsék. Hiába alakítjuk ki a lehetőségeket, egyelőre sem a földön, sem a levegőben nem tudjuk kihasználni őket. A középpályán az irányítóinknak is pontosabban kellene futballozniuk. Tudom, nehéz helyzetben vagyunk, de nem vagyok jós, csak remélni tudom, hogy a befektetett energia előbb-utóbb hasznosul.


Kanta József:


– Nem tudom, hogy mi az oka annak, hogy a legutóbbi meccseinken mindig gólt, gólokat lövök a Honvédnak, de nem is foglalkoztat. Az a lényeg, hogy nyerjen a csapat, hogy kinek a találatával, az másodlagos.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman