HÍREK

Kanta József szerződést hosszabbított! (videó)

2020-05-20

Kanta József szerződést hosszabbított! (videó)

Polyák Balázs sportigazgató elmondta, döntő szempont volt a rutinos játékos motivációja is.

Az MTK Budapest szerződést hosszabbított Kanta Józseffel, a 36 éves csapatkapitány további egy évig - így az élvonalban is - szolgálhatja klubunkat játékosként. Amióta 16 éve, vagyis 2004 nyarán bemutatkozott felnőtt együttesünkben, soha nem viselte más klub mezét - ez a mutató európai viszonylatban is ritkaság. Kanta ezzel a teljes NB I-es mezőny leghűségesebb játékosának számít majd nyártól, hiszen 1998 óta tartozik az MTK-hoz.

Polyák Balázs sportigazgató elmondta, döntő szempont volt a rutinos játékos motivációja is.
- Gyorsan megállapodtunk, hiszen mindkét fél a közös folytatásban gondolkodott. Viszont nagyon fontosnak tartom kiemelni, hogy Józsi nagyon motivált, az egyeztetések során is érezhető volt, hogy vannak még céljai. Az NB I-ben is fontos tagja lesz a keretnek, az idei évhez hasonlóan kész megharcolni a helyéért, és elfogadja azt a szerepet, ami rá hárul. Az esetében nem üres dicséret, ha azt mondjuk, segíti a fiatalokat. Nem egy hangos vezér, de ha megszólal az öltözőben, arra odafigyelnek, ő pedig van annyira igényes önmagával szemben, hogy a hozzáállásával, edzésmunkájával példát mutasson a fiataloknak. Nagyon örülök, hogy továbbra is velünk marad, és segíti a minél sikeresebb szereplésben a csapatot.

Kanta: "Örülök, hogy továbbra is lehetőséget kapok a klubtól" 

A csapatkapitány így nyilatkozott a szerződése aláírása után, de Kanta József beszélt a céljairól és az előttünk álló feladatokról is.

 

PORTRÉ:

Kanta József, 1984-ben született Keszthelyen. Ajkán kezdte pályafutását, 1998 óta az MTK Budapest játékosa. 2004. augusztus 7-én debütált az NB I-ben: a Sopron elleni bajnoki nyitómérkőzésen bátyjával, Kanta Szabolccsal együtt mutatkozott be a magyar élvonalban, amelyen a 26. percben szabadrúgásból szerezte meg a vezetést. 2006-ban – az Év felfedezettjének járó – Puskás Ferenc, 2008-ban – az Év Játékosaként – Bozsik József díjat kapott. Az MTK Budapest játékosaként magyar bajnoki arany, ezüst és bronzérmet is szerzett, illetve Szuperkupát is nyert, míg a Magyar Kupa-döntőjében egyszer szerepelt, régi vágya, hogy ebben a sorozatban is aranyérmet szerezzen. Az Új Hidegkuti Nándor Stadion nyitómérkőzésén ő szerezte az első hazai gólt. Kapitányunk háromszor húzhatta magára a válogatott mezét. 

 

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman