HÍREK

Kanta József: "Rengeteget fejlődtek a fiatal NB III-as játékosok az ősz során"

2023-12-14

Kanta József: "Rengeteget fejlődtek a fiatal NB III-as játékosok az ősz során"

NB III-as csapatunk vezetőedzője értékelte a bajnokság első félidényét.

2023 nyarán alaposan átalakult az előző idényben a Közép csoport 4. helyén végző NB III-as csapatunk kerete. Az új szezon névsorában szinte kizárólag olyan játékosok szerepelnek, akik ezt megelőzően az U17-es bajnokságban játszottak, így rendkívül fiatal csapatról van szó.

Ennek megfelelően a reálisan kitűzhető célok is változtak, az együttes 17 fordulót követően jelenleg 4 győzelemmel, 6 döntetlennel és 7 vereséggel a bajnokság 10. helyén áll. Az első félidényt Kanta József vezetőedző értékelte.

Milyen volt összességében ez a félév vezetőedzői szempontból?

A bajnokság elején több visszajátszóval számolhattunk, de rengeteg helyzetet kihagytunk, így az eredmények nem igazán jöttek. Sajnos ez a jellemzőnk később is megmaradt, bár egy fiatal csapat esetén ez érthetőbb. Nagyon alacsony átlagéletkorú a keret, nyilván ez rányomja a bélyegét az eredményességünkre.

Milyen együtt dolgozni ezzel a fiatal "garnitúrával"?

Remek! Minden tőlük telhetőt megtesznek, de nem meglepő, hogy az ifi után nagy ugrás a felnőtt futball. Ezzel együtt látható, hogy folyamatosan lépegetnek előre. Nem volt szívderítő ez az ősz, mert viszonylag sok meccsen maradtunk sikertelenek, de igazából akkor aggódnék csak, ha játékban sokkal kevesebbet nyújtanánk, nem érnénk oda a kapu elé, simán buknánk el a bajnokikat. Erről azonban nincsen szó, a két tizenhatos között jól működünk, tudunk magas szinten futballozni, de a büntetőterületeken belül sajnos jobbak az ellenfelek egyelőre. Azon dolgozunk a továbbiakban is, hogy ez változzon.

Mennyit jelenthet hosszú távon a fiatal játékosok karrierje szempontjából, hogy már most felnőtt közegben szerepelhetnek?

Aki sokat szerepelt, az biztos, hogy rengeteget fejlődött is. Ez azokon az edzőmérkőzéseken látszik igazán, amikor a saját korosztályuk ellen lépnek pályára. Több ilyen meccse is volt azoknak a játékosoknak, akik az NB III-ban nem minden találkozón kaptak esélyt a bizonyításra és még ezek a labdarúgóink is kiváló eredményeket értek el. Érződött, hogy a mieink felnőttek ellen játszanak, máshogy mennek már bele a párharcokba, hiszen fizikális bajnokságban edződnek.

Van elképzelés a folytatásra nézve azokkal a játékosokkal kapcsolatban, akik eddig kevesebbszer léphettek pályára?

Az ősszel végső soron mindenki játszott legalább egy-két alkalommal és a téli felkészülés során is adott lesz a lehetőség mindenki számára, hogy beverekedje magát úgy a csapatba, hogy akkor is szerepet kapjon, ha van visszajátszó.

NB III-as csapatunk december 15-ig van edzésben 2023-ban, januártól kezdve pedig számos edzőmeccs szerepel a programban. Amennyiben a pontos menetrend kialakult, tájékoztatjuk szurkolóinkat az időpontokról!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman