HÍREK

Kanta: "A következő lehet az utolsó évem és szeretnék az NB I-ből visszavonulni" - lapszemle

2020-04-30

Kanta: "A következő lehet az utolsó évem és szeretnék az NB I-ből visszavonulni" - lapszemle

Az NB II-ben listavezető MTK csapatkapitánya, kanta József az M4 Sportnak elmondta, még egy szezonnyi erőt érez magában, s szeretné, ha az NB I-ből vonulhatna vissza.

Az MTK 27 forduló után vezet a Merkantil Bank Ligában, melynek küzdelmei a koronavírus-járvány miatt március 8. óta szünetelnek, s a csapat tagjainak is karanténba kellett vonulni, hogy lehetőség szerint ne fertőződjenek meg a vírussal.

A héten azonban, ha visszafogottabban is, de újraindult a futballélet a klubnál, a játékosok hosszú idő után először edzhettek együtt és végre a labda is előkerült.

„Tényleg olyan volt ez 6-7 fős kiscsoportos edzés, mint amikor egy gyerek beszabadul a vidámparkba, mert 4-5 hete labdát nem igazán láttunk. Jó volt a sima futás és erőnléti gyakorlatok után végre futballedzést végezni a füvön. Testi kontaktus nincs, a labdás gyakorlatokat végeztünk, minden csoport másfél órás foglalkozáson vett részt. A héten ilyenből kettő lesz, majd pénteken vagy szombaton egy egyéni tréning következik. Otthonra kaptunk edzésprogramot, amit mindenki lelkiismeretesen elvégzett, de mivel vannak céljaink, ezért sokat beszélgettünk, hogy mindenki tartsa fent a motivációját, mert arra számítunk, hogy hamarosan folytatódik a bajnokság.”

Bár a sérülések nem kímélték a már 36 éves klubikont, de ettől eltekintve is kevesebb játéklehetőséget kapott, így adódott a kérdés, hogy látja saját szerepét a csapatban és mennyit érez még magában profi futballistaként.

„Nem vagyok már fiatal labdarúgó, s elfogadtam, hogy a fiatal, tehetséges csapatunkban játszóké a jövő, de úgy látom, sokat tudok segíteni a csapatnak, ha csereként beállok. Még mindig az együttes fontos tagjának érzem magam. Ellenkező esetben nem lenne értelme a focinak. Amíg tudok segíteni, jól érzem magam a pályán. A szerződésem június 30-án lejár s voltak már az MTK-val beszélgetéseink a folytatásról, a klub nyitott rá, valamint én is úgy vagyok vele, hogy még egy évet nagyon szívesen játszanék. Úgy érzem, hogy egy szezon erejéig akár az élvonalban is segítségére tudnék lenni a csapatnak és szeretném, ha az NB I-ből vonulhatnék vissza.”

Ami a távlati céljait illeti, Kanta nem titkolta, kipróbálná magát edzőként is.

„Vannak edzői ambícióim és a papírjaim is megvannak (A-licence) hozzá. Úgy érzem, hogy a képességeim is adottak a szakmához, a motivációról nem is beszélve, hiszen jó lenne visszaadni valamit abból, amit a futballtól kaptam.”

A teljes videóbeszélgetés itt nézhető vissza.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman