HÍREK

Jöhet az Újpest

2016-12-02

Jöhet az Újpest

Szombaton az OTP Bank Liga 18. fordulójában a hetedik helyen álló Újpest FC-t fogadja az MTK Budapest.

A kék-fehéreknek nagyon kellenének a pontok a fővárosi rivális ellen, hiszen mindössze egy pontra állnak a kiesőzónától, ráadásul feledtetni szeretnék a hétkőzi kupakudarcot. Ez persze nem lesz egyszerű, de a hazai forma bizakodásra adhat okot, ugyanis Debrecen elleni döntetlen előtt sorozatban négy NB I-es mérkőzésen aratott sikert a csapatunk otthon.

Jelen helyzetünkben mindenképpen a három pont megszerzésére törekszünk, ám nem lesz könnyű dolgunk, mert az Újpest labdabiztos, stabil csapat. Sok gólt rúgnak, eddig annyiszor találtak be, mint a listavezető Vasas és a negyedik helyen álló Budapest Honvéd. Az is igaz viszont, hogy ebben a bajnokságban több gólt kaptak, mint mi. Nehéz mérkőzésre számítok – mondta Teodoru Vaszilisz.

A lila-fehérekről nem lehet azt állítani, hogy bombaformában vannak. Hét közben a Kozármisleny ellen csupán tizenegyesekkel tudtak továbbmenni a kupában, azelőtt pedig utóbbi öt mérkőzésükből négy döntetlenre végződött. Az idegenbeli mérlegük a bajnokságban mostanában felemás: a Debrecen ellen idegenben vereséget szenvedtek, majd három döntetlen következett, utána pedig egy győzelem a Gyirmót csapatával szemben.

A két együttes egymás elleni mérlege alapján aligha lehetne eldönteni, ki az esélyes, hiszen 212 meccsen 79 MTK Budapest győzelem, 52 döntetlen és 81 Újpest siker született. A két klub legutóbbi összecsapását a bajnokság 7. fordulójában láthattuk, akkor gól nélküli meccset játszottak az Illovszky Rudolf Stadionban.

A hazai csapat nem számíthat Mato Grgicsre, aki porcműtétje után lábadozik, Korozmán Kevinre csípőhajlító izomhúzódás miatt, Borbély Bálintra vádli húzódás miatt, valamint Hrepka Ádámra, aki vírusos fertőzéssel bajlódik. Mellettük még nem léphet pályára Vogyicska Bálint sem, aki eltiltás miatt nem játszhat, mivel összeszedte ötödik sárga lapját.

A találkozón Bognár Tamás fújja a sípot, segítői Georgiou Theodoros, Albert István, Buzás Balázs, Iványi Zoltán és Molnár Attila lesznek.

OTP Bank Liga, 18. forduló
MTK Budapest – Újpest FC
2016. december 3. 15:30 - Új Hidegkuti Nándor Stadion

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman