HÍREK

Jó mulatság, férfi munka volt! (GALÉRIA)

2017-07-15

Jó mulatság, férfi munka volt! (GALÉRIA)

Hatodik felkészülési mérkőzésén igazi nagyvadat ejtett az MTK Budapest labdarúgócsapata.

IDE kattintva elérhető a mérkőzés élő, szöveges közvetítése. 

MTK Budapest – Trabzonspor 2-1 (1-1)


MTK Budapest: Szentpéteri (Fadgyas, 46.) – Katona (Bori, 46.), Baki (Gengeliczki, 29.), Balogh (Talabér, 46.), Deutsch (Sági 62.) – Vass P. (Gera, 62.), Vass Á. (Bayer, 62.), Borbély (Schafer, 62.), Takács R. (Korozmán, 45.) – Torghelle (Szerencsi, 62.), Lencse (Jakab D., 62.)

Trabzonspor: Cakir (Kivrak, 46.) – Joao Pereira (Cörekci, 46.), Medjani (Demirok, 46.), Akbas (Durica, 46.), Mas (Dursun, 66.) – Yokuslu (Onazi, 46.), Kucka (Kara, 46.), Bero (Yazici, 46.), Bongonda (Castillo, 46.) – Erdogan (Sahan, 46.), Rodallega (N'Doye, 46.)

Sárga lap: Gengeliczki (83.), ill. Akbas (34.), Demirok (83.), Sahan (85.)
Gólszerző: Torghelle (34. – büntetőből, 59.), ill. Erdogan (9.)

Szombat este, Telkiben játszotta hatodik, utolsó előtti felkészülési mérkőzését az MTK Budapest labdarúgócsapata. A kék-fehérek ellenfele a török bajnokság legutóbbi kiírásának hatodik helyezettje, a rendkívül jó erőkből álló Trabzonspor volt.

Feczkó Tamás együttese – talán épp az ellenfél hírneve miatt – kicsit megilletődötten kezdte a mérkőzést: 10-15 perc kellett a kék-fehéreknek, hogy elkapják a fonalat, de sajnos ez az idő épp elég volt a Trabzonnak, hogy megszerezze a vezetést. Yusuf Erdogant ugratták ki remek ütemben a védők vonalából, ő pedig nem hibázott, higgadtan gurított a hazai kapuba.

A gyorsan bekapott gól nem fogta meg Balogh Béláékat, sőt, mintha épp ez kellett volna, hogy visszajöjjenek a meccsbe. A percek múlásával egyre magabiztosabban játszott az MTK Budapest, egy-két helyzetet ki is tudott dolgozni, de csak nem akart összejönni a hőn áhított egyenlítés.

A 27. percben egy szögletet követően Baki Ákos válla sérült meg, Gengeliczki Gergő állt be helyette.

Alig több mint fél óra telt el a meccsből, mikor megszületett az egyenlítés: Lencse Lászlót tüntették el a Trabzon tizenhatosán belül, a megítélt büntetőt pedig Torghelle Sándor váltotta gólra.

Nem sokkal később Lencse a vezetést is megszerezhette volna, de a rövid alsóba tartó lövését Cakir hárítani tudta, így 1-1-es állásnál vonulhattak pihenőre a csapatok.

A szünetben négyet cserélt Feczkó Tamás: Szentpéteri, Katona, Balogh és Takács helyett, Fadgyas, Bori, Talabér és Korozmán jutott szóhoz.

A második félidő első nagy ziccere a Hull Cityt, a Sunderlandet és a Lokomotív Moszkvát is megjárt Dame N'Doye előtt adódott, ám a szenegáli támadó elhibázta a kaput, és a kihagyott helyzet alig tíz perccel később megbosszulta magát.

Ekkor egy a kapu előtt keresztbe elszálló lövés Lencse Lászlót találta meg, aki az alapvonalon állva átemelte a rárontó kapust, és a középen érkező Torghelle Sándor az üres kapuba fejelt.

A gólt követően újabb cserék következtek: Torghelle, Lencse, Borbély, Deutsch, Vass Ádám és Vass Patrik elhagyták a pályát, a helyüket pedig Schafer, Jakab, Bayer, Sági, Szerencsi és Gera foglalták el.

A hátralevő időben nagyon küzdött az egyenlítésért a török csapat, időnként egész paprikás volt a hangulat, de a kék-fehérek fiataljai remekül szálltak be a meccsbe, és végül meg tudták tartani az egygólos előnyt a lefújásig.

Az MTK Budapest legközelebb jövő hét vasárnap, a szerb másodosztályú FK Proleter Novi Sad ellen lép pályára.

Feczkó Tamás:Szenzációs csapat ellen játszottunk, de a fiúk megmutatták, mire képesek csapatként. Mindenki odatette magát, küzdöttünk, mentünk előre, egy rossz szavam se lehet.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman