HÍREK

Jelen és jövő (2. rész) Deutsch Bence

2015-09-29

Jelen és jövő (2. rész) Deutsch Bence

Jócskán benne vagyunk a 2015/16-os bajnoki szezonban. Az MTK Budapest csapatában van néhány futballista, akiről talán kevesebbet lehet tudni. Néhányan már bemutatkoztak az NB I-ben, vagy közel állnak hozzá. Sorozat keretében mutatjuk be az érintetteket. Deutsch Bencével beszélgettünk.

– Mik voltak a pályafutásod főbb állomásai?

– Ötéves lehettem, amikor a Goldballban elkezdtem rúgni a bőrt, majd a MAC Népstadionban játszottam.

– Mikor és hogyan kerültél az MTK Budapest csapatába?

– Tizenegy éves koromban. Végigjártam a ranglétrát, majd elkerültem Agárdra, ahol három évet töltöttem. Később kölcsönadtak Szigetszentmiklósra. Az NB II-ben másfél évet játszottam. Ezután fél év Pécs következett kölcsönben, ahol bemutatkozhattam az NB I-ben is. Innen visszakerültem – fél évre – Szigetszentmiklósra, majd végleg az MTK-ba, a felnőtt csapathoz.

– Mi a kedvenc posztod, hol érzed legjobban magad a pályán?

– Leginkább a balbekk pozíció fekszik, de belső védőt, belső középpályást, sőt még balszélsőt is játszottam. Ezen a poszton sem mozogtam idegenül, jó volt elől lenni, közel az ellenfél kapujához.

– László Csaba személyében – sok év után – új vezetőedző került a csapat élére, és szinte a teljes szakmai stáb kicserélődött. Hogyan sikerült az átállás?

– Könnyen megszoktam mindent, tetszik, ami felé haladunk, próbálunk hasonlítani az európai futballhoz. Sok új dolog nincs, de azért mégis, más edző, más stáb.

– Két külföldi tréner is segíti a vezetőedző munkáját. A pályaedző, Werner Bürger és az erőnléti edző, Steven Vanharen. Velük hogyan megy a kommunikáció?

– Angolul beszélek, megértem őket és el is tudom mondani, amit akarok. Segítünk a többieknek, de már egy-két szóból mindenki megérteti magát.

– Nagy a verseny a csapatba kerülésért, de akár a kispadról beállva is lehet segíteni. Mennyi esélyt látsz rá, hogy idén pályára lépsz az OTP Bank Ligában?

– Ha végre egészséges leszek, igazi versenyhelyzet várható balhátvéd poszton. Megpróbálok bekerülni. Ha jó formába kerülök, megkapom a lehetőséget.

– Minden futballista álma, hogy szerepelhessen a nemzeti tizenegyben és külföldi bajnokságban is kipróbálhassa magát. Ezek azok a célok, amiket szeretnél te is elérni?

– Először az MTK-ban bizonyítanék, szeretnék minél többet játszani. Ha a jövő úgy hozza, jó lenne bemutatkozni a válogatottban, de ez még odébb van. Kiskoromban nem kedveltem a német focit, de mára megszerettem. Nagy dolog lenne Németországban futballozni.

– Átszerveződött az NB I-es bajnokság. Milyen eredménnyel lennél elégedett?

– Dobogón a helye a csapatnak, most is közel vagyunk hozzá, odaérhetünk akár a második helyre is. Csalódott lennék, ha nem kerülnénk az első háromba.

– Jövőre elkészül az MTK Budapest új, európai szintű stadionja. Mi az első gondolat, ami ezzel kapcsolatban eszedbe jut?

– Nagyon örülök ennek. Más érzés új stadionba belépni, ott játszani, mint régiben. Várom már nagyon. Mi sem tudjuk pontosan, hogy fog kinézni, biztosan jó érzés lesz ott kifutni a pályára.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman