HÍREK

Játékvezetői szemmel az Örökrangadóról

2015-03-25

Játékvezetői szemmel az Örökrangadóról

Miután a játékvezetéshez mindannyian értünk, mégis néha vétünk hibákat, megkértük az egyik sporit, hogy nézze úgy a Ferencváros - MTK mérkőzést, mintha ő lenne a találkozó ellenőre, majd összegezze a tapasztaltakat honlapunkon. Megtette.

A mérkőzés játékvezetője Erdős József volt. A budapesti spori asszisztenseként Erős Gábor és Király Szilveszter működött. Az alapvonalaknál Solymosi Péter és Iványi Zoltán segítette a munkáját. Tartalék játékvezető Szalai Dániel volt. A csapat munkáját Hanacsek Attila ellenőrizte.

A mérkőzés 10. percében Varga kapott labdát a büntetőterületen kívül, az alapvonaltól 12 méterre, a bal sarokban. Csiki nagy rössel érkezett, amikor a hazaiak 97-ese jobbal, látványosan visszahúzta a labdát, majd elesett. Az ex-győri faultot reklamált, de Erdős játékvezető helyesen nem fújt a sípjába, mert nem volt kontaktus a játékosok között. A játék ferencvárosi támadással folytatódott.

A 35. percben Lamah cselezte be magát a 16-os jobb csücskében. Ekkor a vendégek 4-es számú játékosa, Baki Ákos, gondatlanul, lábbal támadta ellenfelét. A büntető megítélése jogos, bár Erdős kissé le volt maradva: jó húsz méterre volt az akciótól, az ilyenkor elvárt 10-15 méterhez képest. A játékvezető figyelmeztette a vétkes játékost, melyet jó ítéletnek tartok, hiszen ígéretes helyzetben követte el a szabálytalanságot. A mérkőzés büntetőrúgással folytatódott.

A mérkőzés 38. percében a ferencvárosi Ramirez jobb oldali beadását Lamah fejelte kapura, a labda azonban elakadt Vass Ádám kezében. A sípszó elmaradt, HELYTELENÜL. A vendégek 38-as játékosának karja ugyanis nem természetes testtartásban volt, ezáltal megnagyobbította testének felületét. A helyes ítélet, a büntetőrúgás megítélése, majd ezt követően figyelmeztetés lett volna, az ígéretes helyzet miatt.

A 40. percben Benjamin Lauth, jó ütemű passza után, az elrúgás pillanatában a nem lesen tartózkodó Lamah akarta elvinni a labdát Hegedüs kapus mellett. A légiós azonban hosszan tolta meg a labdát, így a támadás veszélye elmúlt. Amikor a hazai 24-es számú játékosa ezt észlelte, szándékosan kereste a kontaktot a vendégek hálóőrével, esése után pedig büntetőt reklamált. A játékvezető szándékos megtévesztésre tett sportszerűtlen kísérlete miatt, jogosan figyelmeztette. Mind az ítélet, mind a sárga lapos fegyelmezés jogos volt. A játék közvetett szabadrúgással folytatódott.

A mérkőzés 89. percében Varga baloldali beadásának pillanatában, a későbbi gólszerző, Busai Attila, nem tartózkodott lesen. Felmerül azonban a kérdés, hogy vajon a hosszú oldalon érkező Somalia feltételezhető(!) leshelyzete aktiválódik-e. Véleményem szerint nem, mert Nagy Tibor nem a hazaiak 88-asának helyzete miatt nem éri el a beadást, játékba pedig abszolút nem avatkozott Somalia. Az ítélet helyes. A játék kezdőrúgással folytatódott.

A mérkőzésen hat sárgalapot osztott ki a spori, három-három elosztásban.

 

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman