HÍREK

Játékvezető szemmel a Pápa elleni meccsről

2015-04-09

Játékvezető szemmel a Pápa elleni meccsről

Miután a játékvezetéshez mindannyian értünk, mégis néha vétünk hibákat, megkértük az egyik sporit, hogy nézze úgy az MTK Budapest - Lombard Pápa Termál FC mérkőzést, mintha ő lenne a találkozó ellenőre, majd összegezze a tapasztaltakat honlapunkon.

A mérkőzést Farkas Ádám vezette, aki ebben a szezonban harmadszor fújt vezetőbíróként az MTK-nak. Egy vereség (Videoton, 0-5) és egy győzelem (Nyíregyháza 2-0) volt a kék-fehérek mérlege, amikor a Heves megyei spori fújta a sípot. Munkáját Kelemen Attila és Farkas Balázs segítette az oldalvonalak mellett, Oláh Gábor és Nagy Róbert pedig az alapvonalaknál. Tartalék játékvezető, Szpisják Zsolt volt. A csapat munkáját Kurmai Zoltán ellenőrizte.

Játékvezetői szemmel könnyű mérkőzésen vannak túl Farkasék, hiszen mindkét csapat partnerként viselkedett, kifejezetten sportszerűen futballoztak. Hat sárga lapot osztott ki a bíró, 4-2 arányban, a vendégek javára. Farkas sok futásának, jó helyezkedésének és hiteles döntéseinek köszönhetően, az egész mérkőzésen észrevétlen tudott maradni, ami a legnagyobb dícséret a játékvezetői értékelésben. Ezen információk birtokában, érthető, hogy miért, csak három szituációt kellett kiemelnünk.

A mérkőzés 18. percében Kanta passzolt Csikihez, aki jó ritmusban tolta meg a labdát. Zulevs Vadims, ütemkéséssel, gondatlan módon, ígéretes szituációban, lábbal támadta ellenfelét. A figyelmeztetés és a büntetőrúgás is megfelelő ítélet volt. Farkas 10-12 méterről, jó szögből, határozottan, és helyesen döntött.

Az 58. percben Torghelle lövése után már 2-0-ra vezettek a hazaiak. A meccs legérdekesebb szituációja előzte meg a gólt. Csiki passzának pillanatában, Torghelle feltételezhető leshelyzetben volt. Ha hajszálnyit is, de vélhetően előrébb helyezkedett a felsőteste Csizmadiánál. Két megoldást adhatunk erre a helyzetre. 1: annyira egyvonalas volt, hogy a támadójátékot segítve, inkább engedjük tovább. 2: mivel Csiki passzába, tudatos szerelési kísérlettel próbált „belekanalazni” a pápai védőjátékos, Bogunovic, így Torghellének a feltehető leshelyzete, nem számít. Az új szabályok értelmében különbséget kell tenni, a védőtől kapott és a védőről lepattant labda között. A hazaiak góljánál az első eset történt, így Kelemen Attila bravúros, jó döntést hozott, mert szabályos körülmények között született a gól.

A 63. percben, a Lombard szerzett gólt, szabálytalan körülmények között, melyet jól észlelt Farkas Balázs asszisztens, ezért névrokona, Ádám, helyesen nem ítélte meg. A jobb oldali beadást Popin fejelte le csapattársának, Bernandónak, aki a labda elrúgásának pillanatában lesen állt. Így hiába sodorta be testtel a kapuba a labdát, a megfelelő ítélet született: nem gól.

Összességében mindenki elégedett lehet a játékvezetői csapat tevékenykedésével, soha rosszabb bírói működést az NB 1-be!


Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman