HÍREK

Itthon vagyunk

2016-10-14

Itthon vagyunk

Színes ünnepség előzte meg az Új Hidegkuti Nándor Stadion nyitómeccsét.

Csütörtök este rendezték az Új Hidegkuti Nándor Stadion nyitómeccsét, az MTK Budapest – Sporting Club de Portugal találkozót.

Az örömteli apropó és az ünnepi hangulat ellenére sem feledkezett meg megemlékezni legendáiról, nagyjairól, a szurkolók kedvenceiről a klub. A Salgótarjáni út felőli, déli kaput Fülöp Mártonról, a kék-fehérek tragikusan fiatalon elhunyt kapusáról nevezték el. Marci nevét egy kis emléktábla is őrzi a kapu mögött, amelyre az MTK Budapest képviseletében Demjén Patrik helyezett el egy szál virágot, és egy pár kapuskesztyűt.

Ugyancsak megemlékeztek a legendás, 1964-es KEK-döntőről, amelynek számos főszereplője tiszteletét tette az új létesítményben. Szerencsére mindkét együttes jó néhány tagja képviseltette magát a nyitómeccsen, ahol a közönség és a játékosok is fejet hajtottak a nagyságok előtt.

Természetesen nem maradhatott ki a sorból a stadion névadója, Hidegkuti Nándor, az „Öreg” sem, akit a róla készült kisfilmben meleg szavakkal méltattak egykori csapattársai, ismerősei, tisztelői.

Ezt követően rendhagyó, homokfestéses animációval idézték fel a klub első 128 évét, illetve a ritmikus gimnasztika szakosztály is lélegzetelállító bemutatót tartott.

Fél órával a találkozó előtt előbb az MTK Budapest elnöke, Deutsch Tamás, utána pedig Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor ragadta magához a szót.

Egy nagy magyar klub ünneplésére jöttünk össze, amely megőrizte és átmentette az utókor számára a zsidó polgári hagyományt, amely nélkül ma szegényebbek lennénk – mondta a miniszterelnök. – Hiszünk benne, hogy ha van tó, lesz béka is. Ezért épülnek például stadionok és uszodák. Bizonyosak vagyunk abban, hogy az eredmények nem fognak elmaradni, és minden sportágban vissza fogunk kapaszkodni azokra a csúcsokra, amelyeken korábban már jártunk.

A beszédek után rövid fényshow következett, majd maga a mérkőzés. Az Új Hidegkuti Nándor Stadion. ahogy mondanis zokás: „át lett adva, birtokba lett véve, és hamarosan be is lesz lakva”.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman