HÍREK

Itthon tartottuk a pontokat

2024-05-12

Itthon tartottuk a pontokat

Biben és Herczeg villanása három pontot ért a PEAC ellen.

NB III. Dél-Nyugati csoport, 28. forduló

MTK Budapest II.–PTE-PEAC 2-1 (2-1)

Budapest, Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

Vezette: Takács Ákos (Frank, Tóth)

Gólszerző: Biben (18.), Herczeg (22.) illetve Kása (20.)

Sárga lap: Anokye (81.), Farkas (90.), illetve Bozóki (45.), Nagy (75.), Temesvári (88.)

MTK Budapest II.: Balázs – Anokye, Béres, Molnár, Asanta – Stumpf (Bene, 46.), Antal – Herczeg (Farkas, 70.), Biben (Hegedűs, 90.), Földi (Csányi, 62.) – Kenesei (Ebot, 90.)

Vezetőedző: Kanta József

PTE-PEAC: Paceka – Than, Bozóki, Temesvári, Hawkins, Kása (Wieland, 85.), Orbán (Suszter, 79.), Leidl, Lezsák, Ikladi (Lukács, 67.), Nagy

Az NB III Dél-Nyugati csoportjának 28. fordulójában, az utolsó előtti hazai mérkőzésünkön a PTE-PEAC együttesét fogadtuk.

A találkozó első negyedórája kiegyenlített játékot hozott, majd az első villanásunkkal sikerült megszereznünk a vezetést: a 18. percben Asante ment el a bal szélen, beadására Biben érkezett, és ballal nagyszerűen lőtte ki a bal alsó sarkot (1-0).

Nem sokkal később Stumpf próbálkozott lövéssel 17 méterről, de Paceka ezúttal hárítani tudott. Sajnos sokáig nem örülhettünk az előnynek, ugyanis Kása a 20. percben néhány csel után 12 méterről ballal a bal alsóba lőtt (1-1).

Két perccel később újra miénk volt az előny: Herczeg bátran vállalkozott lövésre távolról, a labda pedig utat talált a rövid sarokba (2-1).

A 33. percben szép támadást vezettünk a bal oldalon, melynek végén Antal kínálta meg a kapust 18 méterről, Paceka óriási bravúrral tolta ki a bal alsóból a labdát. Az első játékrészben inkább a mi akaratunk érvényesült, míg a PEAC többnyire beadásokból veszélyeztetett, így megérdemelten vezettünk a szünetben.

A második félidő első igazi ziccerét a 66. percben láthattuk: ekkor Herczeg harcolt meg a labdáért a tizenhatos bal oldalán, majd tíz méterről lőtt, ám a felsőlécről a kapu fölé pattant a labda.

A 69. percben a PEAC is eljutott a kapunkig, a jobb oldalról érkező szöglet utáni fejest a gólvonalról sikerült tisztáznunk. A 85. percben Asante szép szólóval jött át a középpályán, de nem tudott kapura törni, mert hátulról lökték. A bíró sípja néma maradt, majd az ellentámadásból Kása lőtt 18-ról mellé.

Az utolsó percben Hawkins szabadrúgására ért le remekül Balázs, majd önfeláldozó belépőkkel a szöglet után is sikerült felszabadítani, így itthon tartottuk a három pontot.

Kanta József: – Nagyon örülök a győzelemnek, a mutatott játéknak picit kevésbé, mert nem ez volt a legjobb meccsünk. Sokszor volt az a szezonban, hogy jól futballoztunk, és nem sikerült győznünk, most ebből picit visszaadott az élet. Nagyot küzdöttünk, összefogott a csapat azok után, hogy az elmúlt mérkőzések nem úgy alakultak, ahogy szerettük volna. Kellett már a lelkeknek a siker, mert voltak jó teljesítmények, amik nem vezettek győzelemhez. Hiányzott valami a játékunkból az utóbbi időben, de ma az első félidőben kettőből kettő helyzetet értékesítettünk, pedig ez nem mindig volt jellemző ránk. Sokszor ezen múlik a pontok sorsa. A PEAC sokkal jobb futballt játszik, mint amit a tabellán elfoglalt helyezésük mutat, sok sikert kívánok nekik.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-08-03 19:45 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman