HÍREK

Isten veled Peti bácsi!

2016-02-11

Isten veled Peti bácsi!

Gyászol az MTK, elhunyt Újvári Péter, mindenki Peti bácsija. Az old-boys és a veterán labdarúgócsapat „mindenese” 69 esztendősen igazolt át az égi kék-fehér együttesbe, hosszan tartó súlyos betegség után, melyet mindvégig méltósággal viselt.

Itthagyott minket „a Peti bácsi” (a képen az álló sor jobb szélén). Hogy mennyire szerették őt az MTK háza táján, arról mindennél többet mond, hogy a legtöbben a vezetéknevét sem tudták, de ismerték őt.

Ott volt mindenhol, ahol kék-fehérbe öltözött focistákkal és a pattogó labdával találkozhatott. Drukkolt az első csapatnak, de a szurkolói gárda „blaszos” meccsein is vidáman üldögélt a kispadon.

Ugyan, már középkorú férfiként került az MTK sportcsaládba, de mindenki egyből befogadta és lenyűgöző személyiségének hála, hamar központi figurává vált. A futballpályán is szerepet kapott, de elsősorban jegyzőkönyvet írt, sportorvoshoz szervezett időpontot, és ha kellett segített mindenben – amiben csak tudott – időt és energiát nem kímélve. Tanult, intelligens emberként vállalta magára a szürke eminenciás szerepét. Tudta, hogy a csapat lételeme az, hogy legyen körülötte valaki, aki nem csak kifut meccsnapon a pályára, hanem elvégzi az adminisztratív feladatokat, aki nem a sikerekben fürdik, hanem egyszerűen csak melózik.

Vidéki túrákat, bemutató mérkőzéseket szervezett a kék-fehér ikonoknak, rajta keresztül érezhették újra sztároknak magukat a volt NB I-es spílerek és miatta tudhatták meg az ország több pontján, mi is az az MTK-s életérzés.

Amikor megtámadta a gyilkos kór, becsülettel harcolt ellene, de olyan küzdelembe keveredett, amit kivételesen ő sem tudott megnyerni. A 2015. év végi Zavadszky tornára még kijött, ahol a maga módján mindenkitől elbúcsúzott. Felült a lelátóra és odaállt a közös fényképhez. Fáradtan, kicsit megtörten, de ott volt. Látni akarta a társakat, a hálóba tartó labdát, még egyszer utoljára. Mindenkihez volt egy kedves szava, mosolyogni is volt ereje. Valószínűleg már tudta, hogy várják fönt a kék-fehér mezbe öltözött játékosok, hogy beírja a jegyzőkönyvbe Hidegkuti és Sándor Csikar nevét.

Erős a keret és megérkezett hozzá a csapatvezető is.

Isten veled Peti bácsi!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman