HÍREK

Információk a forgalomkorlátozásokról az MTK Budapest-BFC Siófok mérkőzésre érkezőknek

2017-11-25

Információk a forgalomkorlátozásokról az MTK Budapest-BFC Siófok mérkőzésre érkezőknek

Íme a Merkantil Bank Liga mérkőzésünket érintő közlekedési tudnivalók.

Külföldi delegáció közlekedésének és fővárosi tartózkodásának biztosítása miatt 2017. november 26. (vasárnap) és 29. (szerda) között rendőrségi korlátozásokra kell számítani a belvárosban: lezárják a forgalom elől többek között a Lánchidat, a Széchenyi István teret, az Apáczai Csere János utcát és ezek környékét, továbbá a Pesti alsó rakpartot a Jászai Mari tér és a Március 15. tér között.

A delegáció Budapesten tartózkodásának ideje alatt a felsoroltakon kívül más fő közlekedési útvonalakat is lezárnak, ezért a BKK kéri a fővárosban közlekedőket: aki a belvárosba tart, ezeken a napokon lehetőség szerint ne gépkocsival közlekedjen, válassza a kötöttpályás közösségi közlekedési járatokat, elsősorban az üzemelő metróvonalakat. A lezárások a korlátozott területeken áthaladó közösségi közlekedési járatokat is érintik, ezért egyes időszakokban leáll majd az M1-es metró közlekedése, valamint több villamos- és buszjárat forgalma is módosul. A közösségi közlekedési járatok forgalmáról aktuális információ a BKK Info honlapján és a mobilalkalmazásban, valamint a BKK Facebook-oldalán lesz olvasható. A közúti lezárásokról részletesen a rendőrség ad tájékoztatást a honlapján.

Változások a közösségi közlekedésben

A lezárások miatt az érintett közösségi közlekedési járatok forgalma az alábbiak szerint változik:

  • A 16-os autóbusz rövidített útvonalon a Széll Kálmán tér M és a Clark Ádám tér között visz utasokat, ezért a budai Vár közösségi közlekedéssel csak a Széll Kálmán tér felől érhető el.
  • A 105-ös autóbusz két szakaszon, megosztva jár: a Gyöngyösi utca M felől a Deák Ferenc tér M megállóhelyig, az Apor Vilmos tér felől pedig a Déli pályaudvar M megállóig.
  • A Boráros tér H irányú 15-ös és 115-ös autóbusz a Kossuth Lajos tér M és az Üllői út között a 9-es busszal megegyező útvonalon halad.
  • A 916-os és a 990-es éjszakai busz a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekedik.

November 26-án, vasárnap a következőkre kell készülni

  • Várhatóan kora délután, 14-15 óra körül mintegy 15-30 percre korlátozzák a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre vezető útszakaszok forgalmát. Ebben az időszakban a 100E és a 200E járat sem tudja megközelíteni a repülőteret. Ezért akinek ez idő tájt indul a repülőgépe, annak érdemes korábban elindulnia.
  • Várhatóan 14-16 óra között egy órás időtartamra leáll az M1-es metró közlekedése. A belváros felé utazóknak az 5-ös busszal, a Podmaniczky utcában közlekedő 105-ös busszal, illetve a 70-es trolival érdemes utazni. Az Andrássy út felé tartók a Podmaniczky és a Király utcában közlekedő járatokkal is utazhatnak.
  • Várhatóan 15 óra körül mintegy 30-40 percre korlátozzák az M3-as autópálya fővárosi bevezető szakaszának forgalmát, ebben az időszakban a 25-ös busz módosított útvonalon, az Erzsébet királyné útján viszi az utasokat.
  • 15:30 körül az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky kereszteződését is lezárják néhány percre, amelyen ebben a néhány percben az M3-as metrópótló busz sem tud majd áthaladni.

A budai Vár, a Clark Ádám tér, a Lánchíd utca, valamint az Attila út és a Krisztina körút kereszteződésének forgalmát a 17:30 és a 20:30 között két alkalommal fél órára korlátozzák. Ebben az időszakban egyáltalán nem jár a 16-os busz, továbbá a lezárásoknak megfelelően módosul az 5-ös, a 16A és a 178-as busz közlekedése.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman