HÍREK

Így teljesítettek légiósaink a válogatottakban - körkép

2021-09-09

Így teljesítettek légiósaink a válogatottakban - körkép

Több légiósunk is meghívást kapott a felnőtt és U21-es válogatottak keretébe. Körkép az ő szereplésükről.

Milan Mijatovic ismét kezdő volt Montenegró együttesében a törökök elleni első vb-selejtezőn, amelyen csapatával értékes pontot szerzett (2-2). Kapusunk a két kapott gólról nem tehetett, volt viszont egy komolyabb és két "kisebb" mentése. Hollandia ellen aztán őt is pihentették, a lettek elleni találkozóra aztán visszatért a kapuba: Mijatovic nem is kapott gólt, két mentése is kellett ahhoz, hogy a montenegrói válogatott egy pontot szerezzen.

Nikolai Alho a Wales elleni felkészülési mérkőzésen még csak csereként lépett pályára a 73. percben, de a kazahok elleni tétmeccsen már kezdőként kapott szerepet: végig aktív volt szélsőnk, több támadásban is remekül vett részt, beadásai veszélyt jelentettek, de egy sárga lapot is összeszedett a 90 perc során - a finnek 1-0-ra nyertek.
 

Alho ott volt a franciák elleni mérkőzésen is a kezdőcsapatban, és 81 percet töltött a pályán. Jobbára a védekezésre kellett összpontosítania, ahogy a csapatának is, hiszen a franciák a meccset uralva biztosan nyertek 2-0-ra.

Ylber Ramadani a lengyelek és a mieink elleni (győztes) selejtezőn még nem kapott lehetőséget, a San Marino elleni 5-0-s siker alkalmával viszont tizenkettedszer lehetett válogatott, miután az utolsó 20 percre pályára lépett - így részese volt az ötödik hazai találatnak. 

Bojan Miovski először kapott meghívást a felnőtt együttes keretébe, és egyelőre a kispadra ülhetett le fiatal támadónk az Izland és Románia elleni, döntetlennel zárult meccseken.

Andrija Drljo ezúttal az U21-es válogatottba kapott meghívást, a 19 éves bosnyák támadó mindkét találkozón lehetőséget kapott. Az írek elleni vesztes selejtező során az utolsó 27 percre küldték pályára, míg a svédek ellen már kezdőként bizonyíthatott. A 10-es mezben futballozó játékos a bosnyák támadók közül egyedüliként játszhatta végig a meccset, amelyen értékes 1-1-es döntetlent értek el Drljóék. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman