HÍREK

Így látta a klubigazgató - török mérleg

2015-02-16

Így látta a klubigazgató - török mérleg

Február elején, közepén Törökországban edzőtáborozott az MTK Budapest labdarúgócsapata. A játékosok, a szűk nyolc nap alatt három mérkőzést játszottak, melyből egyet megnyertek, kettőt döntetlenre hoztak. A minden igényt kielégítő szállodáról, az ár-érték arányról a tapasztalatokról kérdeztük Domonyai László, klubigazgatót.

– Tudjuk, hogy az edzőtáborozások mérlegét nem a lejátszott meccsek eredménye vonja meg. Magasabb szempontok is léteznek. Mennyire váltotta be a hozzá fűzött remények az egyhetes beleki felkészülés?

– Összességében jól sikerült a táborozás. Amit elterveztünk, azt megvalósítottuk. Három, rendkívül színvonalas mérkőzést játszottunk, kiváló ellenfelekkel. Ami beárnyékolja az örömünket, hogy sok sérültünk van. 

– A lejátszott mérkőzések mennyiben segítették a felkészülést?

– Pont ez a lényege az ilyen táboroknak, hogy télen is füvön lehet játszani, nívós csapatok ellen. A terhelést, a pihenést, az étkezést is kontrollálja az edzői, orvosi stáb. Itt nem igazán az edzés a lényeges, hanem a meccsek. A Kassa ellen kezdtünk, és bár győztünk 3-0-ra, nincs nagy jelentősége, de fontos volt, hogy – a szakadó eső ellenére – kiegyenlített játékot láttunk. A második ellenfelünk még erősebb csapat, a román Botosani volt. Ők picit eltérő stílusban, agresszívan, keményen, néhol durván játszottak, de a srácok felvették a kesztyűt, és jó meccsen tudtunk döntetlent játszani. Végül, a harmadik találkozón, az ukrán Harkov ellen találtuk szembe magunkat a legképzettebb ellenféllel, a korábbi Bajnokok Ligája és Európa Liga szereplővel, tehát nagy eredménynek tartjuk a 2-2-es döntetlent.  A csapat magja, az egészségesek szempontjából, akik végig tudták játszani a találkozókat, rendkívül hasznos volt a három összecsapás, de nehézséget jelentett, hogy a kispadon, szinte csak fiatalok, U21-esek ülhettek, így nem nagyon nyílt módja Garami Józsi bácsinak a változtatásra.

– Több magyar csapat is itt táborozott, és feltűnt, hogy milyen jó a viszony a vezetők, játékosok között.

– Ez itt mindig így működik. Az elmúlt hat-hét évben visszajárunk a beleki, Arcadia Hotelbe. Rendszeresen találkozunk a többi magyar együttessel, és a viszonyok így működnek a vezetők és a játékosok között. Itt nem számít a klubszín, ráadásul egykori MTK labdarúgókkal tele az NB I. Ilyenkor feledésbe merülnek a feszült bajnokik, és a kijárunk egymás meccseire, így ez pluszt ad a tábornak.

– Mennyibe került ez a hét az MTK-nak? Milyen az ár-érték arány?

– 50 €/fő/nap, mely tartalmazza a teljes ellátást, a pályabérletet, a meccsek szervezését, a bírókat, az utazásokat. Egyszerre tíz csapat lakik a hotelben, tíz percnyi buszútra helyezkednek el a pályák, melyekből 400 (!) van Belekben. Januártól-márciusig 1500 (!) klub fordul meg itt. Mi a legolcsóbb lehetőséggel élünk, hiszen léteznek 70-80 €/nap/fős hotelek, ahol csak három-négy csapat lakik, de vannak 120-140 € körüli lehetőségek, ám ilyet mondjuk Dzsudzsák Balázs csapata engedhet meg magának. Számunkra ez tökéletes helyszín, hiszen nem a luxust keressük, hanem a három edzőmeccs, a vitaminraktárak feltöltése szempontjából fontos, így nagyon megbecsüljük a lehetőséget.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman