HÍREK

Döntetlen a Mezőkövesd otthonában

2022-01-30

Döntetlen a Mezőkövesd otthonában

Futács Márkó góllal debütált csapatunkban a bajnokságban.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Mezőkövesd Zsóry FC–MTK Budapest 1-1 (1-0)

Mezőkövesd Városi Stadion

Vezette: Bogár Gergő (Csonka, Horváth, Király, Farkas, Tóth II., Takács

Gólszerző: Babati (9.), illetve Futács (51.)

Sárga lap: Karnitskiy (22.), Kocsis (67.) illetve Ramadani (26.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Tordai – Farkas, Pillár, Lukic, Granecny – Cseri (Qaka, 59.), Kocsis, Karnitskiy (Besirovic, 59.), Babati (Ikenne-King, 67.) – Jurina, Nagy Dániel (Calcan, 59.)

Vezetőedző: Supka Attila

MTK Budapest: Mijatovic – Kadlec, Szépe, Várkonyi, Stuka – Palincsár (Miknyóczki, 87.), Ramadani, Mezei (Spirovski, 71.), Szakály (Kovács Mátyás, 71.) – Futács, Miovski (Grozav, 87.)

Vezetőedző: Márton Gábor

Öt új igazolás is ott volt a kezdőcsapatban (Kadlec, Szépe, Sluka, Szakály, Futács) a mezőkövesdi találkozón, amelyet mi kezdtünk jobban. Percek után két góllal is vezethettünk volna, ám rögtön az elején egy szöglet után ketten is lemaradtak a belőtt labdáról, majd nem sokkal után Sluka csúsztatott a bal kapufa mellé.

Majd jött egy peches találat, a semmiből... Egy megpattant labda Babati elé került - előtte lesgyanús szituáció is volt -, aki így ziccerbe került, és 8 méterről nem is hibázott, az első lehetőségét kihasználta a hazai csapat (1-0). 

A gól láthatóan megfogta a mieinket, kellett 15-20 perc, amíg újra magunkhoz tudtuk ragadni a kezdeményezést. A félidő hajrájában Miovski beadása után alakult ki még egy veszélyes szituáció, de nem sikerült betalált és így kiegyenlíteni (a túloldalon Mijatovic védett még egy ígéretes Jurina-lövést).

Babati lövésével indult a második játékrész, de Mijatovic ismét a helyén volt, majd jött az egyenlítés: az 51. percben Palincsár szerzett harcosan labdát, majd élesen középre paszolt, Futács pedig közelről nem hibázott (1-1)!

Nem sokkal utána nagy esély maradt ki: Miovski lépett ki Futács labdájával, de végül lövés helyett passzolni akart - ebben több volt.

A játékrész közepén beállt Spirovski és Kovács Mátyás is, utóbbi játékos személyében újabb akadémista debütált az NB I-ben. 

A 72. percben megszerezhettük volna a vezetést: Miovski lépett ki jól, és 10 méterről telibe találta a kapufát. A túloldalon Lukic lövései jelentettek nagy veszélyt. A hajrában még Miknyóczki is debütált bajnoki meccsen felnőtt csapatunkban, újabb gól viszont már nem született, így 1-1-es döntetlennel rajtoltunk.

Mezőkövesd-Zsóry FC - MTK Budapest 1-1 (1-0)

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman