HÍREK

Ifi BL: A játékosok várakozásai

2019-09-04

Ifi BL: A játékosok várakozásai

Törőcsik Péter és Kovács Máté beszélt az UEFA Youth League sorsolásról.

Pölöskei Gábor U19-es csapata a bosnyák HŠK Zrinjszki csapatát kapta az UEFA Youth League első selejtező körében. Két játékosunkat kérdeztük, akik a bajnoki címből oroszlánrészt válaltak.

Törőcsik Péter 25 mérkőzésen nyolc alkalommal volt eredményes, főleg a támadó szerepkörben vállalt részt az aranyérem megszerzéséből.

– Az ellenfelet nem ismerjük, de ez nem okoz gondot. Mindenki minket akart kapni, ez nekünk is kedvezhet mentálisan, a hozzáállásukat is befolyásolhatja. Nincs olyan csapat, akivel nem tudjuk felvenni a versenyt. Megúsztuk a nagyokat, mint a Zaragoza vagy az APOEL, ennek ellenére nem lehet könnyű mérkőzésre számítani, hiszen a legjobb bosnyák csapattal találkozunk, nem gondolom, hogy a hazai szint alatt lennének.

A sorsolás alapján hazai pályán kezdjük a selejtezőt, erről is kérdeztük 18 éves támadónkat.

– Jobban szeretek idegenben kezdeni, mert akkor a visszavágón már lehet taktikázni az elért eredmény alapján, erre most nekünk nincs lehetőség. Igaz, U19-es szinten talán ennek nincs még akkora jelentősége, a felnőttek között viszont ez is komoly hatással lehet a mérkőzésre. A döntést az fogja meghozni, hogy ki akar jobban, és persze kinek lesz kicsit több szerencséje.

A szintén 18 éves Kovács Máté is alapember volt az U19-es csapaban, 28 mérkőzésen lépett pályára, és háromszor volt eredményes, számtalan kulcspassz is fűződik a nevéhez, nem véletlen, hogy – Törőhöz hasonlóan – ő is a felnőtt keret része lett a 2019/20-as bajnoki idényben. 

– Mindenki várta a sorsolást, ezért dolgoztunk ilyen keményen az előző idényben, és ez a cél lebegett idén is a szemünk előtt. Azt tudtuk, hogy nincs könnyű ellenfél, fizikálisan és játéktudásban egyaránt erősek lesznek, érdemtelenül nem jut ide senki. Még nem volt lehetőségen bosnyák csapat ellen pályára lépni, de biztos, hogy kemény mérkőzések elé nézünk. 

Dinamikus középpályásunk elmondta, mindent meg fog tenni a csapat a sikerért, csak ez lebeghet a szemük előtt.

– Még nem tudom, mi lehet a döntő a két csapat között, de az adatgyűjtés és az elemzés majd megmutatja a gyenge pontokat. Amit megígérhetek, hogy mindent meg fogunk tenni, hogy megnyerjük mindkét mérkőzést, attól függetlenül, hogy itthon vagy idegenben játszunk. Csak ez lehet a cél, meg kell ragadnunk a lehetőséget, másról felesleges beszélni.

Az 1. kör mérkőzéseinek oda- és visszavágói október 2-án és 23-án lesznek, mi kezdünk odahaza. Honlapunkon a következő időszakban kiemelten foglalkozunk majd az UEFA Ifjúsági Ligával.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman