HÍREK

Idén is élen zártunk a fiatalpercek terén

2024-05-23

Idén is élen zártunk a fiatalpercek terén

Idén is az MTK Budapestnél játszották a legtöbbet a fiatalok. Az ösztönzött percek a most véget ért szezonban a 2002 és a 2003 után született magyar játékosok perceit jelentik - a két korosztály közül utóbbi dupla szorzót jelent az előzőhöz képest. 

Klubunknál összesen 7705 játékpercet kaptak az U21-es és az annál fiatalabb korosztályokhoz tartozó labdarúgók, közel kétezer perccel előztük meg a második helyen záró Puskás Akadémiát (5908 ösztönzött perc), míg a harmadik az élvonaltól búcsúzó Mezőkövesd lett 5147-el.

Ami az egyes korosztályokat illeti: a 2002-eseknél természetesen mi zártunk az élen - egyedüliként 4000 feletti játékperccel. Íme, a sorrend: 
1. MTK Budapest 4560 perc
2. Puskás Akadémia 3644 perc
3. KTE 3419 perc

A legtöbb játékpercet Kata Mihály mutathatja fel a mezőnyben (2702), a legjobb tíz közé három játékosunk is bekerült (csapatkapitányunk mellett Kosznovszky Márk és Molnár Rajmund is, de érdekesség, hogy a Zalaegerszegnél kölcsönben szereplő védőnk, Várkonyi Bence is ott van az élmezőnyben - sajnos mindhárom játékos megsérült a bajnoki hajrára, így ők akkor már nem tudtak gyarapítani perceik számát.)

A bajnokság során gyakorlatilag végig nálunk volt a legmagasabb játékperc a 2003-as korosztálynál is, végül a második helyen zártunk az utolsó fordulóban fiatalokat nagy számban bevető DVSC mögött (3232 játékperce van a Lokinak, nekünk 3145, míg a harmadik az NB I-től szintén idén búcsúzó Kisvárda lett 2880-nal). Ebben a korosztályban Kovács Mátyás az élmezőnyben zárt, 1398 percével nem sokkal maradt le a dobogóról.

A két érintett korosztályban összesen tizenegy labdarúgónk is pályára lépett (Kata Mihály, Kovács Mátyás, Horváth Artúr, Kosznovszky Márk, Molnár Rajmund, Kovács Patrik, valamint a később kölcsönben máshol is szereplő Zuigéber Ákos, valamint Várkonyi Bence, továbbá Biben Barnabás, Miknyóczki Ádám és Kenesei Noel), ezzel a bevetett játékosok számát illetően magasan az élen zártunk.

Kapcsolódó cikkek

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman