HÍREK

Húsz év után nyertünk az Üllői úton

2022-05-08

Húsz év után nyertünk az Üllői úton

Sikerünk értékét növeli, hogy kiemelkedően sok, összesen hat, 20 éves vagy annál fiatalabb játékossal arattunk 3-0-s győzelmet.

Csapatunk óriási győzelmi kényszer alatt lépett pályára szombat este a Groupama Arénában, hiszen együttesünknek csak a három pont megszerzése esetén maradhatott esélye arra, hogy a 33. fordulóban még kivívhassa az OTP Bank Liga-tagság meghosszabbítását.

Az előzetes esélyek nemcsak a tabellán elfoglalt pozíciók miatt nem csapatunknak kedveztek, hanem a közelmúlt történelme miatt sem. A Ferencváros egyrészről a Groupama Aréna 2014-es átadása óta 8 év alatt mindössze 8 vereséget szenvedett hazai környezetben; másrészről az MTK Budapest már közel 20 esztendeje nyeretlen volt a zöld-fehérek otthonában. Utoljára 2002. szeptember elején sikerült elhozni a három pontot (érdekesség, hogy az FTC vezetőedzője akkor Garami József volt), méghozzá Zavadszky Gábor találatával. 

Csapatunk viszont az esélylatolgatásokra rácáfolva magabiztos győzelemmel távozott az Üllői útról: Futács Márkó duplájával és Bojan Miovski góljával ugyanis 3-0-ra nyertek Horváth Dávid megbízott vezetőedző tanítványai.

Ilyen különbségű sikerre természetesen még régebben volt példa a két együttes párharcának történelmében, egészen 1998. május 30-ig kell visszamenni az időben ahhoz, hogy ilyet találjunk. Akkor Farkasházy László duplájával, illetve Preisinger és Orosz találataival 4-1-re győztünk (az FTC részéről Horváth Ferenc volt eredményes).

Sikerünk értékét növeli, hogy - különösen a magyar futball elmúlt éveinek mércéjével mérve - kiemelkedően sok, összesen hat, 20 éves vagy annál fiatalabb játékossal arattunk 3-0-s győzelmet. Kezdőcsapatunkban ugyanis ott volt a 2001-es Varju Benedek, Kata Mihály (2002), Miknyóczki Ádám (2002) és Kovács Mátyás (2003) is, míg a kispadról Vancsa Zalán (2004) és Horváth Artúr (2003) szálltak be.

Az MTK Budapest a 33. fordulóban a Debreceni VSC ellen (és kizárólag a Budapest Honvéd veresége esetén) vívhatja ki a bennmaradást.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman