HÍREK

Hosszú távú szerződést kötöttünk Kovács Mátyással

2021-12-01

Hosszú távú szerződést kötöttünk Kovács Mátyással

Az MTK Budapest hosszú távú, 4 évre szóló szerződést írt alá Kovács Mátyással. 

A 18 éves középpályás jelenleg az NB III-ban szereplő második csapatunk erőssége, 12 bajnokin 5 szerzett gólnál jár. Az ifjúsági Bajnokok Ligájában mind a 4 mérkőzést végigjátszotta – a Genk ellen ráadásul Vancsa Zalánnak egy gólpasszt is kiosztott.

Az elmúlt években folyamatosan lépett előre a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia korosztályos csapatainál: először az U16-os, majd az U17-es gárdával végzett dobogós helyen (előbbihez 10, utóbbihoz 7 találattal járult hozzá), az előző idényben pedig bajnoki címet ünnepelhetett az U19-es korosztályban, a sikerből 5 góllal vette ki a részét. 

Kovács mindegyik csapatban alapembernek számított, góljai mellett gólpasszokkal járult hozzá a jó szerepléshez. Ennek is köszönhető, hogy már 2020 őszén is többször az NB I-es kerettel készülhetett, sőt a Paks ellen 3-1-re megnyert, decemberi bajnokin már a kispadra is leülhetett.

Kovács hosszú ideje tagja az utánpótlás nemzeti együtteseknek, a különböző korosztályokban összesen már több mint 30 válogatott mérkőzésnél jár.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman