HÍREK

Horváth Dávid: "Ahogy kikaptunk, az nem fér bele, csak közösen lehet kilábalni ebből a helyzetből" - interjú

2024-02-20

Horváth Dávid: "Ahogy kikaptunk, az nem fér bele, csak közösen lehet kilábalni ebből a helyzetből" - interjú

Horváth Dávid a Puskás Akadémia elleni 6-1-es vereséget követő helyzetértékelő interjújában beszélt az elkövetett hibákról, arról is, mi a tétje az alig három nap múlva esedékes Mezőkövesd elleni bajnokinak, de azt is kiemelte, hogy ebben a helyzetben miért nélkülözhetetlen az MTK-család összefogása.

Fájó vereséget szenvedtünk a Puskás Akadémia otthonában. Kettőt aludva a mérkőzésre, hogy látod, mi volt a gond?
- ⁠A tizenkét csapatos bajnokság alapszabálya, hogy bárki kikaphat bárkitől. Ki lehet tehát kapni, de nem így. Tisztában vagyok azzal, hogy az MTK-szurkolók milyen fájdalmasnak érezték a látottakat, és ezt rendkívül sajnálom. Mondhatnánk frázisokat, hogy ez is csak egy meccs, egy vereség volt a többi közül, menni kell tovább, nem történt semmi rendkívüli, és még sorolhatnám, de ezt most senki nem így éli meg a klubon belül. Tudjuk, hogy az, ahogyan kikaptunk akár az Örökrangadón, akár a Puskás Akadémia otthonában, az nem fér bele. 

Meg lehet magyarázni szakmailag, mi történt?
- ⁠Az okok egy részére a mérkőzést követő gyors televíziós nyilatkozatomban kitértem. Viszont a megoldás keresésének nem láthatunk neki úgy, hogy ne vizsgálnánk meg a saját szerepünket sem. Volt egy mérkőzés tervünk, ami egyáltalán nem működött, így a látottak alapján mondhatjuk, hogy ezt nem jól választottuk meg. Sok tanulsággal szolgált a stáb számára is a mérkőzés, a rendelkezésre álló rövid időben próbáljuk ezeket hasznosítani.

Valóban rövid az idő, hiszen alig három nap múlva mérkőzést játszunk a Mezőkövesddel, akik számára ez alighanem az utolsó szalmaszálak egyike lesz az élvonalban való megkapaszkodásra. Így duplán nehéznek ígérkezik a mérkőzés.
- ⁠Az is lesz, és ezt leginkább saját magunk idéztük elő. Úgy gondolom, hogy normál helyzetben, a tabellán elfoglalt helyezéseknek köszönhetően lélektani előnyben lennénk a kövesdiekkel szemben, viszont ezt az előnyünket különösen a vasárnapi produkciónkkal eljátszottuk, inkább mi kerültünk valamelyest nyomás alá. A mérkőzés sok mindenre választ ad. Ezzel a találkozóval zárul a bajnokság második köre. Most úgy állunk, hogy ugyanannyi a ponthátrányunk a dobogós Fehérvár mögött, mint amennyi pontelőnyünk van a jobbik kiesővel szemben. Az MTK-t a múltja mindig kötelezi a minél jobb szereplésre, de frissen feljutott csapatként, a szezon kétharmadánál ez akár egy elfogadható szereplés is lenne, hiszen alig bő két hete, az Újpest magabiztos legyőzése után sokan arról kezdtek beszélni, az MTK beszállt a nemzetközi kupaszereplésért vívott harcba. Az elmúlt időszak miatt viszont mégsem beszélhetünk nyugalomról. A pénteki találkozó választ ad arra a kérdésre is, hogy a bajnokság utolsó harmadában előrefelé, vagy hátrafelé kell tekintgetnünk. 

A stáb szerepéről önkritikusan fogalmaztál, de beszéljünk a játékosok szerepéről, felelősségéről is. Ezt a kérdést hogyan látod?
- ⁠A tét pénteken a fentieken felül az önbecsülésünk visszaszerzése is. Beszéljünk nyíltan: a színfalak mögött annyi történt, hogy azonnal a mérkőzést követően, némileg szokatlanul hosszabb beszédet tartottam a játékosoknak az öltözőben, amit a keddi edzés is előtt folytattunk. Mert a megoldást közösen keressük. Bízom a játékosaimban, bízom a karakterükben, feléjük is azt közvetítettem, hogy ebben a helyzetben mindenkinek férfi módjára kell viselkednie, küzdenie kell, és bebizonyítani, hogy nem véletlenül döntöttünk úgy, hogy idén ők lettek érdemesek arra, hogy az MTK mezét viseljék. Én képesre tartom őket erre, mert ebben a szezonban oldottunk már meg sikerrel hasonló szituációt. Akkor is mindenki összefogott házon belül, a játékosok, a stáb és a teljes klub. Fontosnak tartom kiemelni, hogy most ebben a helyzetben a szurkolóinkra is nagy szükség van, hiszem azt, hogy innen velük együtt tudunk kilábalni. A játékosoknak szükségük van rá, hogy a már említett pénteki bajnokin a lehető legjobban melléjük álljon a lelátó is, a támogató légkört nélkülözhetetlennek tartom ahhoz, hogy sikerrel vegyük a Mezőkövesd elleni akadályt. A többi, a pályán rajtunk múlik.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman